Informácie poskytol manažér spoločnosti.

Po predstavení skladacieho modelu OnePlus Open spoločnosť na čínsky trh uviedla svoj najnovší vlajkový model OnePlus 12. Ide o telefón, ktorý je pre OnePlus veľmi dôležitý, nielen preto, že chce konkurovať najlepším na trhu, ale zároveň aj odzrkadľuje 10 ročné pôsobenie spoločnosti v segmente mobilných telefónov. Pokým telefón sa v Číne už predáva, tak fanúšikovia značky netrpezlivo čakajú na dátum, kedy sa OnePlus 12 začne predávať aj za hranicami tejto krajiny.

Informácie o možnom dátume globálneho uvedenia pochádzajú priamo od spoločnosti OnePlus. Na konferencii v Antverpách v Belgicku vystúpil výkonný riaditeľ spoločnosti Alexander Vanderhaeghe, ktorý počas nej údajne prezradil, kedy bude na globálny trh uvedený nový vlajkový OnePlus 12. Portál AndroidAuthority uvádza, že by sa tak malo stať už 23. januára 2024, kedy sa tento telefón dostane do celého sveta.

Globálne uvedenie modelu Oneplus 12 by mal sprevádzať aj ďalší telefón, ktorým je OnePlus 12R. Spoločnosť zároveň informovala, že čierna verzia skladacieho OnePlus Open sa už predáva aj v Európe. Hoci vyššie uvedené detaily poskytujú veľmi konkrétne informácie o uvedení dvoch zaujímavých telefónov na globálny trh, tak je potrebné mať na pamäti, že 17. januára 2024 bude na trh uvedená séria Samsung Galaxy S24. Je teda zrejmé, že v rovnakom období chce aj OnePlus zaujať, keďže plánuje na globálny trh uviesť svoj najprepracovanejší smartfón spolu s modelom OnePlus 12R.

Nakoľko informácie o modeli OnePlus 12 sú verejne známe, tak pozrime sa aj na model OnePlus 12R. Očakáva sa, že tento telefón bude globálnou verziou modelu Ace 3. To by mohlo naznačovať prítomnosť 6,78-palcového LTPO OLED displeja s rozlíšením 2780 × 1264 pixelov a maximálny jas až 4 500 nitov. Konštrukcia telefónu by mala byť tvorená kovovým rámikom a skleneným telom. Oneplus 12R by mal byť dostupný v ružovej, šedej a modrej farbe.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.