V bratovražednej konkurencii to však nebude mať vôbec jednoduché.

OnePlus je dcérskou spoločnosťou Oppo, pričom obidve značky iba pred pár hodinami predstavili identické skladacie zariadenia, ktoré sú postavené na základoch modelu Oppo Find N3. OnePlus Open je však iba prvým skladacím zariadením značky OnePlus, a už teraz mieri poriadne vysoko. Predstavenie tohto modelu prebehlo 19. októbra, avšak iba deň na to sú spustené predobjednávky. Plná cena tohto telefónu je 1899 eur. Pre tých najrýchlejších sú však pripravené viaceré výhody. V súvislosti s uvedením modelov OnePlus Open a Oppo Find N3 sa vynára jedna otázka. Prečo spoločnosti OnePlus a Oppo na globálny trh uviedli identické zariadenia, bez väčších rozdielov?

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open oficiálne

Už skôr sa totiž hovorilo, že Oppo Find N3 zostane dostupný iba pre čínsky trh, a práve OnePlus Open bude jeho globálnou verziou. Ako však vieme, veci sa vyvinuli celkom inak, a obidva modely mieria na globálny trh. OnePlus Open, rovnako ako Oppo Find N3, je vybavený mechanickým prepínačom režimov, ktorý sa stal pre telefóny OnePlus ich neodmysliteľnou súčasťou.

OnePlus dokonca tvrdí, že inovovaný pánt (modernejší a predovšetkým menší) by mal vydržať skutočne veľmi intenzívne používanie, čo znamená, že je dimenzovaný na 100 otvorení denne po dobu až 10 rokov. To zároveň znamená, že konštrukcia zariadenia “prežije” softvérovú podporu, ktorá bude v prípade tohto modelu štyri roky aktualizácií systému Android a päť rokov bezpečnostných záplat. Otázne však je, ako dlho vydrží skladací displej. 

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open s vychytávkami pre skladacie zariadenie

Prémiová konštrukcia, vynikajúci displej

Open je v prípade otvorenia tenký len 5,8 mm. Pri hmotnosti 239 gramov ide o skutočne vynikajúce hodnoty, o ktorých sa výrobcom skladacích telefónov mohlo v minulosti iba snívať. Vnútorný displej má 7,82-palca, rozlíšenie 2440 × 2268 pixelov, obnovovaciu frekvenciu 120 Hz a maximálny jas až 2 800 nitov. Odolnosť voči vode je na úrovni IPX4, čo znamená, že zariadenie je odolné voči striekajúcej vode, avšak nie voči prachu.

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open oficiálne

Vonkajší displej má 6,31 palca, obnovovaciu frekvenciu 120 Hz, maximálny jas 2 800 nitov a rozlíšenie 1116 × 2484 pixelov. OnePlus Open je vďaka svojim rozmerom, ale pomeru strán 20 : 9, ideálnym skladacím zariadením, pretože v zloženom stave pripomína bežný smartfón. Vďaka tomu sa pohodlne drží a používa. Ide o podobný koncept, ktorý bol uvedený už s príchodom modelu Oppo Find N. Nová generácia je síce o niečo väčšia, ale stále nesie odkaz pôvodnej verzie.

Neskutočný výkon

V zariadení je nainštalovaný Android 13, vrátane nadstavby OxygenOS 13.2, ktorá je prispôsobená pre skladacie zariadenia. O poriadnu dávku výkonu sa stará čipová sada Snapdragon 8 Gen 2 spolu so 16 GB RAM a 512 GB úložiskom. OnePlus Open má 4 805 mAh batériu, ktorú je možné nabíjať výkonom až 67 W.

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open oficiálne

Fotoaparáty na jednotku

OnePlus Open má na zadnej strane tri fotoaparáty, ktorá sú vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad. V zostave sa nachádza 48 Mpx hlavný fotoaparát, 64 Mpx teleobjektív s 3× optickým a 6× bezstratovým priblížením, ako aj 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. 

Ďalšie detaily výbavy nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.