Počas konferencie boli zverejnené aj parametre displeja modelu Ace 3.

Dôležitým prvkom výbavy každého smartfónu je displej. Zatiaľ čo pred rokmi sa výrobcovia spoliehali na LCD a AMOLED displeje, tak dnes sa LCD displeje už aj zo strednej triedy takmer celkom vytratili. Pokiaľ sa však na vývoj displejov pozrieme z opačnej strany, tak je vidieť niektoré oblasti, v ktorých sa môžu aj naďalej zlepšovať. Ide o maximálny jas. Ten je praktický predovšetkým pri ich používaní vo vonkajšom prostredí, ale vysoký jas je neoceniteľný aj pri prezeraní HDR obsahu. Doterajšie trendy v náraste maximálneho jasu boli konzervatívne, pričom najvýraznejšie zlepšenia boli aplikované iba nedávno. 

Samsung má napríklad v pláne budúcoročnú sériu Galaxy S324 vybaviť displejmi s maximálnym jasom 2500 nitov, pričom pred pár dňami spoločnosti Oppo a OnePlus predstavili svoje nové skladačky s jasom displejov až 2800 nitov. Je však vidieť, že práve skladacie displeje “toho dokážu viac”, avšak spoločnosti BOE (výrobca displejov), Oppo a OnePlus pred pár hodinami dokázali, že aj v klasickom smartfóne je možné použiť displeje s jasom vyšším ako 2500 nitov, čo je viac ako to bude pri modeloch série Galaxy S24.

Spoločnosti zároveň prezradili aj ďalšie detaily o displejoch nielen modelu OnePlus 12, ale aj modelu Ace 3. Tieto telefóny budú uvedené na trh s najnovšími LTPO OLED displejmi BOE X1 Oriental Screen. OnePlus 12 bude mať rozlíšenie displeja 1 440 × 3 168 pixelov, zatiaľ čo OnePlus Ace3 ponúkne rozlíšenie 1 240 × 2 772 pixelov. Oba panely dokážu dosiahnuť maximálny jas až 2 600 nitov, pričom budú dodávané spolu so zobrazovacím čipom Oppo P1. Tieto panely dokonca dostali od DisplayMate certifikát A+ za výnimočný jas a presnosť farieb.

Počas prezentácie bolo odhalené, že nové BOE panely sa môžu pochváliť algoritmami zvýrazňovania slnečného svetla a technológiou jednopixelovej kalibrácie, ktorá zaisťuje, že každý subpixel je kalibrovaný nezávisle pre presnejšie farby a menšiu zrnitosť. Spoločnosť BOE tiež uviedla, že jej nové displeje spotrebujú o 13 % menej energie ako predchádzajúce generácie a sú testované tak, aby vydržali dvakrát dlhšie ako konkurenčné riešenia. Panely sú tiež vybavené prvotriednym vysokofrekvenčným PWM stmievaním a filtrovaním modrého svetla.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.