Spoločnosť pracuje na smartfóne s najlepším fotoaparátom z jej produkcie.

OnePlus pred niekoľkými dňami predstavilo svoje prvé skladacie zaradenie OnePlus Open, ktoré, ako sa zdá, zásadne mení vnímanie značky v oblasti mobilnej fotografie. Podľa viacerých recenzentov sa spoločnosti OnePlus konečne podarilo pri fotoaparátoch odviesť veľmi dobrú prácu, ktorej výsledkom sú vynikajúce fotografie zachytené predovšetkým v horších svetelných podmienkach. Oveľa dôležitejšie pritom je, že pripravovaný vlajkový telefón OnePlus 12 pozdvihne kvalitu fotografií na ešte vyššiu úroveň.

Hoci od spustenia spolupráce so spoločnosťou Hasselblad začali byť fotoaparáty telefónov OnePlus na čoraz vyššej úrovni, avšak stále bolo cítiť, že im stále “niečo chýba”. Toto tvrdenie platilo až do vydania modelu Open, ktorý má veľmi dobrý fotoaparát a je jednoducho najlepší, aký OnePlus doteraz vydalo. 

Za dosiahnuté výsledky je zodpovedná aj spoločnosť Sony, ktorá pre model OnePlus Open dodala špeciálny senzor Lytia 808. Práve toto riešenie má pre tento telefón zabezpečiť lepšie zachytávanie svetla, čo aj v praxi skutočne funguje. Predstavenie OnePlus 12 by malo prebehnúť v decembri tohto roka, avšak v prvej fáze bude uvedený iba na čínsky trh. Neskôr, začiatkom roka 2024, by malo prebehnúť aj globálne uvedenie na trh, čo znamená, že OnePlus 12 bude možné zakúpiť aj na Slovensku.

Demovzorka OnePlus 12Zdroj: GSMArena
Demovzorka OnePlus 12

Predchádzajúce fámy však naznačovalo, že hlavný fotoaparát OnePlus 12 bude vybavený 50 Mpx senzorom Sony IMX966 s veľkosťou 1/2 palca. Teraz sa však zdá, že do OnePlus 12 sa dostane ešte lepší senzor, než bol použitý pri modeli OnePlus Open. Nový senzor Sony Lytia by mal na základe dostupných informácií debutovať práve v OnePlus 12, ale zatiaľ nie je jasné, aký to bude senzor alebo ako sa bude líšiť od senzora z OnePlus Open.

Pokým budú tieto informácie prezradené, pozrite si fotografie zachytené pripravovaným OnePlus 12. Obrázky boli zverejnené na sociálnej sieti Weibo a zobrazujú zábery z hlavného fotoaparátu a teleobjektívu.

Fotografie zachytené OnePlus 12

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.