A to nie je ešte ani na trhu.

Najnovšie správy naznačujú, že celá séria Galaxy S24 bude vybavená veľmi jasnými displejmi, ktorých maximálny jas bude dosahovať až 2500 nitov. To je oproti sérii Galaxy S23 s 1750 nitmi veľký pokrok. Netreba však zabúdať ani na čerstvo predstavený skladací model Oppo Find N3 s maximálnym jasom neuveriteľných 2800 nitov. Doterajšie trendy pri klasických displejoch však boli podstatne nižšie.

Keďže Oppo je materskou spoločnosťou OnePlus, tak nie je prekvapením, že disponuje podobne vyspelými technológiami, a práve pripravovaný OnePlus 12 by mohol mať ešte lepší displej, ako spomínané trio zariadení pripravovanej série Galaxy S24. Naznačuje to príspevok na sociálnej sieti Weibo, ktorý zverejnil leaker DigitalChatStation

Zdroj tvrdí, že práve OnePlus 12 bude vybavený displejom, ktorý vyrobí spoločnosť BOE. Práve táto spoločnosť je jedným z popredných výrobcov displejov, čiže skvelou správou je, že práve ona pre model OnePlus 12 dodá displeje, ktoré budú dosahovať jas až 2600 nitov. Dokonca sa povráva, že to bude až 3000 nitov. Hoci prvý uvedený rozdiel oproti Galaxy S24 nie je veľký, vo výsledku môže byť zásadný. 

BOE displejZdroj: Krasia
BOE patrí medzi popredných výrobcov displejov

Očakáva sa, že displej OnePlus 12 by mal mať širší dynamický rozsah, uhlopriečku 6,82 palca a rozlíšenie 3168 × 1440 pixelov. Samozrejmosťou je aj 120 Hz obnovovacia frekvencia. Displej bude údajne mierne zahnutý, čo je na trendy “rovných displejov malým prekvapením.

OnePlus 12 by mal byť na trh uvedený v decembri tohto roka, avšak spočiatku bude dostupný iba pre čínsky trh. Zároveň pôjde o jeden z prvých telefónov s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 3. Okrem toho sa očakáva, že TOP model bude vybavený až 24 GB pamäte RAM a 1TB úložiskom.

Na globálnom trhu by sa mal však tento vlajkový telefón objaviť už v januári 2024.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.