Nová generácia, nové ciele.

Nie je žiadnym tajomstvom, že každý výrobca smartfónov sa snaží do svojich vlajkových lodí dostať to najlepšie, čo má aktuálne k dispozícii. V prípade spoločnosti OnePlus je vidieť každoročný posun v spôsobe uvádzania, ako aj v samotnej stratégii, na základe ktorej vyberá pre svoje TOP modely potrebnú výbavu. Aj preto sa v posledných rokoch stala táto čínska spoločnosť veľmi nepredvídateľná, za čo môžu niektoré zmeny v jej vnútornej štruktúre.

OnePlus 11Zdroj: GSMArena
OnePlus 11

Výrazné zmeny v stratégii sa začali prejavovať už po uvedení modelu 9T, keďže tradičné označovanie ukončil model OnePlus 10 a začiatkom tohto roka nebol uvedený ani model 11 Pro. Aktuálne sa dokonca objavili správy, že na trh nebude uvedený ani model 11T. To zároveň znamená, že najbližšie k uvedeniu má model OnePlus 12. Jeho uvedenie sa očakáva koncom tohto roka, avšak nie je vylúčené, že spolu s týmto telefónom sa na trh dostane aj verzia Pro, alebo akákoľvek kombinácia týchto dvoch telefónov.

Zatiaľ však fámy hovoria len o jednom štandardnom variante, ktorý by mohol byť uvedený o niečo skôr. Uvedenie novej vlajkovej lode spoločnosti sa očakáva najskôr v Číne, po čom bude nasledovať globálne uvedenie v januári 2024.

Hoci o pripravovanom telefóne je ešte príliš skoro hovoriť, objavili sa niektoré parametre, ktoré by v modeli OnePlus 12 rozhodne nemali chýbať. Aj nástupca OnePlus 11 by si mal zachovať 6,7-palcový QHD OLED obnovovacou frekvenciou 120 Hz, čiže medzigeneračné zmeny nebudú takmer žiadne. Výrazným zlepšením by však mal byť čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý pre tento telefón prinesie neskutočný výkon a nové možnosti.

Kapacita batérie sa zastaví na už štandardných 5 000 mAh, pričom by nemala chýbať podpora 100 W nabíjania. V tomto smere nie je vylúčené mierne navýšenie, napríklad na 120 W. Najvýraznejšie zmeny sa však očakávajú pri pokročilejšom spracovaní fotografií.

OnePlus 10T EventZdroj: DroidLife
OnePlus 10

V tejto súvislosti sa objavila správa, ktorá tvrdí, že OnePlus 12 bude vybavený 50 Mpx hlavným fotoaparátom spolu s 50 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom a 64 Mpx periskopovým objektívom. Pri pohľade na túto výbavu je jasné, že najviac poteší práve tretí menovaný fotoaparát.

K modelu OnePlus 12 sa vyjadril aj známy leaker Yogesh Brar, ktorý tvrdí, že zverejnenú konfiguráciu je potrebné brať ako „inžiniersku, čo znamená, že neexistuje zatiaľ žiadna záruka toho, že OnePlus 12 sa s touto konfiguráciou aj dostane na trh. Na začiatok je to však veľmi sľubné.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.