Skoršie uvedenie Fan Edition je spôsobené slabšími predajmi hlavných modelov série Galaxy S23.

Pokým vo februári uvedená vlajková séria Galaxy S23 bola spočiatku veľmi úspešná, predaje v druhom kvartáli výrazne klesli. Vyhliadky na mesiac apríl až jún v porovnaní so sériou Galaxy S22 predpovedajú až 20 % pokles. Tento klesajúci trend je prirodzený, keďže sa predpokladá, že väčšina záujemcov o nové telefóny Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra si svoje nové zariadenia kúpilo už krátko po spustení ich predaja. To znamená, že aktuálny dopyt zo strany bežných spotrebiteľov je menší, ako sa pôvodne očakávalo.

Na druhej strane je potrebné zdôrazniť, že séria Galaxy S23 je konečne tým “pravým orechovým”, avšak je možné, že za klesajúcimi predajmi je potrebné hľadať aj pomerne vysoké ceny tejto trojice. Situáciu by však mohol zachrániť práve model Galaxy S23 FE, ktorý by sa mohol na trhu objaviť o niečo skôr.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Portál GSMArena tvrdí, že Galaxy S23 Fan Edition príde na trh dokonca skôr ako Galaxy Z Fold5 a Flip5, ktoré budú predstavené 26. júla a na trh uvedené začiatkom augusta. To znamená, že pokiaľ sa Samsung skutočne poponáhľa, tak Galaxy S23 FE bude na trh uvedený už v júni alebo začiatkom júla.

Pokiaľ sa na tento telefón pozrieme aj po stránke výbavy, tak aj tentokrát pôjde o odľahčenú verziu Galaxy S23, ktorá bude samozrejme aj cenovo dostupnejšia. Galaxy S23 FE má údajne len zopár zmenených špecifikácií, a aj preto na vývoj tohto telefónu bolo potrebné kratšie obdobie ako zvyčajne.

Hoci stále ide iba o nepodložené fámy, tak uvedenie modelu Galaxy S23 FE má v prípade klesajúcich predajov hlavných modelov série Galaxy S23 celkom zmysel. Vo výbave tohto telefónu by sa mal (prekvapujúco) vo všetkých regiónoch objaviť čipset Exynos 2200 (zo série Galaxy S22), 50 Mpx hlavný fotoaparát, 4 500 mAh batéria, 6/8 GB RAM a 128/256 GB úložisko. 

Samsung Galaxy S21 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy S21 FE

Aj napriek použití čipovej sady Exynos 2200 zo série Galaxy S22 by malo ísť v prípade Galaxy S23 FE o dobre vybavený telefón, ktorý by mal dostať aj priaznivú cenu. Čo to však znamená, dozvieme sa už čoskoro. V každom prípade sa zdá, že Samsung radikálne mení svoje plány.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.