OnePlus 13 so štvorcovým modulom fotoaparátu ako má iPhone?

Model OnePlus 13 je predmetom viacerých leakov a špekulácií. Jeho predstavenie by malo prebehnúť až koncom tohto roka, no už teraz sme mali možnosť pozrieť sa na snímky toho, ako bude tento telefón vyzerať. Zatiaľ čo však predchádzajúce úniky a rendery odkazovali na zoradenie fotoaparátu vertikálne, teraz nový render poukazuje na iný dizajn telefónu. Týmto dizajnom by sa mal viac podobať na iné vlajkové lode spoločností napríklad v podobe iPhonu.

Fotoaparáty by sa totiž mali usporiadať do štvorcového modulu, ktorý je typický práve pre iPhony. Po tomto dizajne však siahli už aj iné spoločnosti napríklad v podobe Xiaomi, ktoré štvorcový dizajn fotoaparátu odhalilo už pri sérii Xiaomi 13. Ako sa teda zdá, na rovnakú vlnu sa môže pustiť aj OnePlus.

OnePlus 13 s novým dizajnom

Model OnePlus 13 by mal na trh prísť pravdepodobne v mesiaci november či december. Pôjde o jeden z prvých telefónov, ktoré majú vsadiť na čipset Snapdragon 8 Gen 4. Výbava tohto telefónu pritom bude bohatá, okrem najnovšieho a najvýkonnejšieho čipsetu sa má model sústrediť aj na fotoaparát či lepší displej. OnePlus sa však má pohrať aj s dizajnom telefónu, ktorý bude výrazne odlišný.

OnePlus 13 nový renderZdroj: xiaomiui.net
OnePlus 13 nový render

Ako môžete vidieť na snímke, OnePlus 13 by mohol vsadiť na fotoaparáty usporiadané do štvorca. Medzi nimi by sa malo nachádzať logo spoločnosti Hasselblad, ktorá bude aj tento rok vylepšovať fotoaparáty vlajkových lodí OnePlus. Hlavný fotoaparát by mal mať podľa doterajších únikov 50 Mpx a doplniť ho má ultraširokouhlý snímač spolu s teleobjektívom. Niektoré doterajšie úniky poukazujú aj na periskopický objektív s lepším zoomom, táto informácia však zatiaľ nie je potvrdená.

Displej modelu OnePlus 13 má mať veľkosť uhlopriečky 6,8″ a pôjde o 2K LTPO OLED displej s miernym zakrivením. V displeji by sa mala nachádzať aj ultrasonická čítačka odtlačkov prstov. Ďalšie informácie ohľadom telefónu a tiež jeho dizajnu sa pravdepodobne ešte dozvieme, keďže do predstavenia zostáva dosť času.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.