Ako prvé si Snapdragon 8 Gen 4 adaptujú čínske značky.

Čipsety od spoločnosti Qualcomm, najmä zo sektora určeného pre vlajkové lode, sú zvyčajne pod drobnohľadom fanúšikov. Priniesť vlajkový Snapdragon 8 ako prvá spoločnosť v smartfóne je zvyčajne akýmsi znakom prémiového dojmu a spoločnosti sa o túto pozíciu predbiehajú každý rok. Inak to nebude pravdepodobne ani tento rok po tom, čo spoločnosť Qualcomm predstaví čipset Snapdragon 8 Gen 4.

Ten by mal aj tento rok získať svoju premiéru v smartfónoch čínskych značiek a o prvenstvo sa pobijú známe spoločnosti. Jeden z leakerov pritom uviedol, ktorá spoločnosť by tento čipset mala priniesť v telefóne na trh ako prvá. Zdá sa teda, že pôjde o rovnakého výrobcu, ktorý predstavil čipset Snapdragon 8 Gen 3 ako prvý vo svojich telefónoch.

Snapdragon 8 Gen 4 s premiérou v Xiaomi 15

Leaker s menom Yogesh Brar patrí medzi tých presnejších ľudí v tomto odvetví. V jednom zo svojich posledných príspevkov sa tak zameral na príchod čipsetu Snapdragon 8 Gen 4 a jeho prítomnosť v prvých telefónoch. Brar v príspevku na sociálnej sieti X tvrdí, že prvými smartfónmi s týmto čipsetom budú modely zo série Xiaomi 15. Ak sa tak stane, tak je pravdepodobné, že aj tento rok budú vlajkové lode z dielne Xiaomi predstavené o niečo skôr. Pôjde však zatiaľ len o čínske predstavenie.

Následne by sa po Xiaomi mali na vlnu čipsetu Snapdragon 8 Gen 4 naladiť aj ďalšie spoločnosti. Leaker konkrétne uvádza značky OnePlus a IQOO. Predstavenie telefónov so Snapdragonom 8 Gen 4 by malo zahŕňať aj sériu OnePlus 13 a iQOO 13. Je však dôležité spomenúť, že uvedenie týchto telefónov bude najskôr určené pre domáci trh, nie teda pre Európu.

Čo sa týka regiónu USA, prvými smartfónmi, ktoré ponúknu Snapdragon 8 Gen 4, by mali byť modely zo série Galaxy S25. Samsung by mal opäť vsadiť na prémiové čipsety od Qualcommu, je však vysoko pravdepodobné, že v Európe si budeme musieť opäť vystačiť s Exynosmi. Samsung by však opäť mohol získať vylepšenú verziu čipsetu v podobe Snapdragon 8 Gen 4 pre Galaxy.

Zdroj: androidauthority.com, X (@heyitsyogesh)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.