Zadná strana telefónu sa mení. 

Spoločnosť OnePlus koncom januára predstavila globálnu verziu svojho vlajkového telefónu OnePlus 12 (na titulnom obrázku). Ten počas online udalosti sprevádzal OnePlus 12R, ktorý má pokračovať v odkaze telefónov s označením Flagship Killer. Zatiaľ čo veľká časť prezentácie sa venovala fotoaparátom, tak už teraz, krátko po uvedení modelov série Oneplus 12, sa môžeme pozrieť na možný dizajn ďalšieho pokračovania série v podobe vlajkového telefónu OnePlus 13.

Už modely OnePlus 12 a 12R vychádzali z dizajnového rukopisu svojich predchodcov, čiže nie je prekvapením, že v súvislosti s dizajnom zadnej steny sa začínajú objavovať informácie, že OnePlus plánuje zmeniť usporiadanie fotoaparátov z výrazného kruhového usporiadania do nového vertikálneho.

Zdroj úniku OnePlusClub tvrdí, že OnePlus 13 už nevyužije dizajn výrazného modulu fotoaparátu, ktorý sa objavil vo viacerých modeloch. Namiesto toho sa očakáva, že spoločnosť OnePlus by mohla použiť vertikálne usporiadanie troch fotoaparátov, z ktorých stredný (pravdepodobne hlavný) fotoaparát bude dizajnovo odlíšený. 

OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnuZdroj: OnePlusClub
OnePlus 13 na prvom obrázku

Predstavenie modelu OnePlus 13 sa očakáva niekedy na jeseň, pričom je možné, že na čínskom trhu sa objaví už v októbri. Následné globálne uvedenie by mohlo byť na programe začiatkom roka 2025. Je potrebné poznamenať, že uniknutý render zadnej steny OnePlus 13 pochádza od menej známeho leakera. To znamená, že teraz sa nedá zhodnotiť miera vierohodnosti jeho príspevku.

V súvislosti s fotoaparátmi sa však objavil aj príspevok známeho leakera DigitalChatStation, ktorý tvrdí, že model OnePlus 13 dostane aj významnú aktualizáciu v oblasti ich kvality. Okrem toho sa objavili aj informácie o ranom prototype OnePlus 13, ktorý využíva 2K OLED displej. Je však možné, že viaceré vylepšenia sa dostanú aj do hlavného fotoaparátu a periskopického teleobjektívu.

Teraz však ešte nie je jasné, ako dopadne údajné ukončenie spolupráce medzi spoločnosťami OnePlus a Hasselblad. Ak by táto spolupráca bola skutočne ukončená, tak je možné, že logo spoločnosti Hasselblad sa v oblasti fotoaparátov OnePlus 13 už neobjaví.

Vo výbave OnePlus 13 sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou nachádzať vlajková čipová sada Snapdragon 8 Gen 4, čím sa tento telefón stane jedným z prvých, ktorý ju dostane do svojej výbavy.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.