Dokedy nenájde trvalé riešenie.

Dnešné smartfóny sa podobajú ako vajce vajcu, avšak občas sa objaví funkcia, ktorá vyčnieva z davu. A to je prípad štvoritého zadného fotoaparátu telefónu OnePlus 8 Pro – jeden senzor zo štvorice ponúka rozlíšenie 5 Mpx a označuje sa ako color filter“ fotoaparát. Jeho úlohou je aplikovať farebné filtre, ktoré by ste si mohli nastaviť aj na Instagrame.

Výhoda štvrtého fotoaparátu vo OnePlus 8 spočíva v tom, že efekt filtra je dokonalejší, pretože sa aplikuje priamo pri fotení fotky a nie v rámci dodatočnej úpravy. Tento fotoaparát však ponúka aj funkciu, ktorá tu doteraz nebola – dokáže vidieť cez niektoré materiály, ako je plast alebo oblečenie.

Na atypickú funkciu, o ktorej existencii možno až donedávna nevedel ani samotný výrobca, upozornili viacerí používatelia aj YouTuberi. A následne sa strhla veľká debata o tom, či je správne mať takúto funkciu v telefóne. Je zrejmé, že problémom je jej prípadné zneužitie na fotenie oblečených ľudí.

OnePlus na situáciu zareagoval oznámením, že počas najbližších dní vydá aktualizáciu, ktorá vypne filter „Autumn Concept„. Práve ten umožňuje telefónu vidieť cez niektoré materiály. Následne sa OnePlus zameria na to, aby daný filter upravil do takej podoby, ktorá prináša používateľom zážitok a zároveň neumožňuje narušovať súkromie iných ľudí – inými slovami, nedokáže vidieť cez oblečenie.

Zdroj: Weibo

Prečítajte si aj:

OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro predstavené: Všetky potrebné informácie na jednom mieste

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit