Aj ty, OnePlus?

Od predstavenia OnePlus 8 Pro uplynul iba týždeň a používatelia sa už stretávajú s prvými problémami. Hlásia, že na displeji sa pri zmene jasu a tiež pri zmene obnovovacej frekvencie obrazovky, objaví zelený odtieň.

oneplus 8 pro

OnePlus 8 Pro, Zdroj: OnePlus

Zdá sa, že spätná väzba na fórach OnePlus ukazuje, že OnePlus 8 Pro trpí problémom so zeleným odtieňom displeja, ktorý sa začal objavovať aj na Samsungu Galaxy S20 Ultra. Keď je displej nastavený na nižšiu intenzitu jasu, najmä ak je displej nastavený na 120 Hz, zobrazuje zelený odtieň. Pri modeli Galaxy S20 Ultra spoločnosť Samsung problém uznala a čoskoro začne uvoľňovať aktualizáciu, ktorá chybu odstráni.

Zelený odtieň displeja OnePlus 8 Pro však môže, ale aj nemusí, byť softvérovým problémom. Teraz však môžeme o jeho pôvode iba špekulovať, no vieme, že v minulosti sa spoločnosť stretla s viacerými problémami displejov (model One, 5 a 7), ktoré priamo súviseli s hardvérom.

oneplus 8 pro

Zdroj: Reddit, u/WhateverSuitsYou

Niektorí používatelia však uviedli, že zelená farba sa po zapnutí funkcie stlmenia DC stratí. Niektorí hovoria, že nastavenie obnovovacej frekvencie displeja na 60 Hz tiež problém zmierňuje. OnePlus problém priznalo a spoločnosť uviedla, že na oprave už začala pracovať.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

motorola edge+ v prémiovom segmente a s poriadnou cenovkou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.