Na trh bude údajne uvedená pod označením Unified OS.

Práce na tejto verzii boli spustené ešte na jeseň minulého roka, pričom ide o akési zjednotenie existujúcich operačných systémov Oxygen OS od OnePlus a ColorOS od Oppo. Nedávno sa objavilo aj zopár správ, ktoré tvrdia, že nový systém bude na trh uvedený pod názvom H₂OOS. Avšak Unified OS znie akosi údernejšie.

Keďže práce na Unified OS stále prebiehajú, tak ani aktuálna vlajková séria OnePlus 9 nedostala túto verziu OS a získala Android 12 “iba” s nadstavbou OxygenOS 12 (so základným kódom z ColorOS).

Možno aj práve z tohto dôvodu bola už vydaná aktualizácia problematická, keďže mohlo ísť o rozhodnutie na “poslednú chvíľu” a nebolo všetko pripravené podľa predstáv spoločnosti. Nové správy dokonca informujú, že ani globálna verzia OnePlus 10 Pro nebude na trh uvedená s Unified OS a bude si musieť „vystačiť iba“ s Oxygen OS 12.

OnePlus Oppo Unified OSZdroj: GizmoChina
OnePlus × Oppo = Unified OS

Portál GSMArena teraz informuje, že nadstavba Unified OS bude vydaná až v druhej polovici roka, kedy by sa mala objaviť v celkom novom vlajkovom smartfóne. Aby toho nebolo málo, tak zdroj tvrdí, že Unified OS bude založený až na Androide 13. 

To môže predstavenie posunúť ešte viac ku koncu roka 2022. Veríme však, že v tom čase už uvidíme dôstojného nástupcu Oxygen OS.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.