Spoločnosť nám očividne dáva ďalšiu lekciu z chémie.

Od polovice minulého roka spoločnosť OnePlus prechádza viacerými zmenami. Výrazná transformácia začala už v čase, keď sa stala súčasťou spoločnosti Oppo. Vieme však, že z tejto spolupráce budú profitovať obe spoločnosti. Tá sa sústredí na vývoj zariadení a softvéru

V oblasti softvéru pre smartfóny bolo už skôr spomenuté, že spoločnosti ponúknu jednotný operačný systém. Už teraz majú systémy OxygenOS a ColorOS spoločnú kódovú základňu.

Zatiaľ však nie je známe, kedy sa jednotného systému dočkáme. Aktuálne sa však zdá, že sme spoznali aspoň jeho názov. Leaker Mukul Sharma uviedol, že nový firmvér by mohol niesť označenie H₂OOS

Toto tvrdenie je podporené aj faktom, že spoločnosť si nedávno registrovala ochrannú známku H₂OOS. Ide teda o možné označenie jednotného operačného systému, ktorý by spoločnosť OnePlus mohla inštalovať do svojich zariadení s Androidom 12 na globálnej úrovni.

Zatiaľ nie je známe, či sa operačný systém H₂OOS dostane iba do smartfónov OnePlus, alebo sa objaví aj v zariadeniach spoločnosti Oppo. CEO OnePlus už skôr uviedol, že nový firmvér by si mal aj naďalej zachovať svoju čistotu a ľahkosť. 

Sami sme zvedaví, kam dokáže tento vývoj až zájsť. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.