Technológiami sa priblížia sérii Buds Pro.

Spoločnosť OnePlus v roku 2021 predstavila prvé vlajkové slúchadlá Buds Pro, ktoré síce ponúkali veľmi dobrý zvuk, avšak až model Buds Pro 2 dokázal slúchadlá spoločnosti OnePlus vystreliť rovno medzi vlajkové modely. “Dvojky” sú vyladené dánskym výrobcom reproduktorov Dynaudio. Kombinácia Dynaudio a duálnych meničov pripomína technológie z fantastických slúchadiel Oppo Enco X2, ktoré sme si v redakcii veľmi obľúbili. Pripomíname, že spoločnosti OnePlus a Oppo medzi sebou zdieľajú veľkú časť vývoja.

Aktuálne spoločnosť OnePlus čaká uvedenie modelu Buds 3, ktoré je naplánované na 4. januára 2024. Na základe zverejnených obrázkov je však isté, že aj tretia generácia slúchadiel Buds bude verná dizajnu, ktorý je známy zo série Buds Pro. Viaceré zdroje tvrdia, že nové slúchadlá spoločnosti OnePlus budú poskytovať zvuk najvyššej kvality vďaka duálnym meničom. Novinka by mala byť dokonca lepšia ako nemenovaný konkurent v piatich kľúčových aspektoch.

Duálne meniče boli výsadou série Buds Pro a teraz ich získava aj model bez prívlastku Pro. Model Buds 3 do svojej výbavy dostane aj technológiu potláčania šumu novej generácie, aby poskytoval ešte lepšiu kvalitu zvuku a hovorov. Okrem nových technológií sa však zdá, že dizajn zostane totožný so sériou Buds Pro.

Na základe interných testov OnePlus je vidieť, že Buds 3 dosiahli takmer dokonalé skóre vo všetkých smeroch – 4,7 pre basy, 4,8 pre čistotu, zafarbenie a vokály a 4,6 pre priestorový zvuk. Priemerné skóre týchto hodnôt je tak 4,74 z 5 možných, ale je potrebné poznamenať, že tieto hodnoty nemajú príliš veľkú výpovednú hodnotu.

Do predstavenia novinky však zostáva iba pár dní, čo znamená, že už budúcu stredu bude odhalená aj cena a dostupnosť nových slúchadiel Buds 3. Nie je však vylúčené, že budú dostupné iba pre čínsky trh, nakoľko budú uvedené s telefónom OnePlus Ace 3.

V každom prípade aj toto blížiace sa uvedenie modelu Buds 3 môže ukázať cestu, ktorou sa v roku 2024 vydá aj model OnePlus Buds Pro 3. Určite sa máme na čo tešiť.

Titulný obrázok: OnePlus Buds Pro

Zdroj: OnePlus, GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.