S modelmi OnePlus 8 a 8 Pro sa spoločnosť dostala do segmentu prémiových zariadení a to aj cenou.

V priebehu rokov môžeme sledovať postupné opustenie pôvodnej „Flagship Killer“ myšlienky a OnePlus oproti konkurencii už dlhodobo neprináša výrazne lacnejšie modely svojich vlajkových smartfónov.

oneplus 8 pro

OnePlus 8 Pro, Zdroj: OnePlus

V rozhovore pre Fast Company sa generálny riaditeľ spoločnosti OnePlus Pete Lau rozrozprával o budúcnosti značky a upozorňuje na možnosť, že už čoskoro uvidíme cenovo dostupnejšie zariadenia. Lau tvrdí, že spoločnosť ponúka oproti konkurencii stále cenovo dostupnejšie smartfóny, ktoré sú v súlade so štandardom OnePlus. Nie je však vylúčené, že OnePlus sa bude snažiť vrátiť (aj) ku svojim cenovo dostupnejším produktom.

OnePlus si je vedomé, že zákaznícka základňa stále požaduje produkty, ktoré sú dostupné pre masy. Aj keď Lau nespomenul žiadny konkrétny smartfón, pravdepodobne odkazuje na čoraz viac spomínaný model OnePlus Z. Tento smartfón môže byť poháňaný Snapdragon 765G s podporou 5G. V strede displeja by sa mohla nachádzať diera pre selfie fotoaparát. 

OnePlus Z

OnePlus Z, Zdroj: GSMArena

Očakávame, že toto zariadenie bude predstavené v júli, pričom snahu predstaviť cenovo dostupnejšie zariadenie potvrdilo aj samotné OnePlus. Pripomíname, že od roku 2015 spoločnosť nepredstavila nástupcu modelu OnePlus X, ktorý nespadá do vlajkovej línie produktov OnePlus, značených číslovkami.

OnePlus sa netají tým, že sa teší na budovanie vlastného ekosystému, v čom vidí aj budúcnosti značky.

Ak chce spoločnosť súťažiť v dnešnom neustále sa meniacom odvetví smartfónov, musí vytvoriť ekosystém produktov a služieb, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Koniec koncov to dlhodobo robia spoločnosti Samsung, Apple, Huawei a niekoľko ďalších, aby si udržali zákazníkov, ktorí budú verní značke.

Nechajme sa prekvapiť, čo nám OnePlus v najbližších mesiacoch nakoniec prinesie.

Zdroj: FastCompany

Prečítajte si aj:

OnePlus Z: Lite verzia OnePlus 8 môže byť predstavená už v júli

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.