Zdá sa, že OnePlus pripravuje pokračovanie obľúbeného smartfónu strednej triedy.

Model Nord 2T má pokračovať presne tam, kde Nord 2 skončil. Rovnako bude patriť do strednej triedy, pričom si zachová vysoký výkon a aj ďalšie parametre prebraté z vlajkových lodí. O tejto stratégii spoločnosti OnePlus sme sa presvedčili už pri modeli Nord 2, ktorý sme si v redakcii obľúbili. Recenziu si môžete prečítať na tomto odkaze.

Nové správy z portálu PhoneArena prezrádzajú, že OnePlus už pripravuje nástupcu tohto modelu. Novinka bude údajne využívať novší (zatiaľ nepredstavený) čipset MediaTek Dimensity 1300. Oproti predchodcovi s Dimensity 1200 pôjde o nie príliš vysoký medzigeneračný nárast výkonu. 

V oblasti fotoaparátov sa takisto zdá, že novinka veľa zmien neprinesie. V zostave ich nájdeme tri, pričom ako hlavný bude mať rozlíšenie 50 Mpx. Zatiaľ sa však môžeme iba domnievať, že ide o rovnaký typ, ktorý sme videli už pri modeli Nord 2. Vo výbave by sme mali ďalej nájsť aj 8 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx monochromatický fotoaparát a 32 Mpx selfie kameru. 

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G

Nord 2T by mal byť vybavený 6,43-palcovým FullHD+ AMOLED displejom s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Podľa parametrov môže ísť o identický panel, ktorý bol použitý aj pri Nord 2.

Zmena však má nastať v prípade rýchleho nabíjania. To sa má údajne zvýšiť až na 80 W (Nord 2 podporuje 65 W), čo sme v prípade OnePlus smartfónov mohli prvýkrát vidieť pri nedávno predstavenej novinke OnePlus 10 Pro. Očakávame, že kapacita batérie bude mať rovných 4500 mAh. Vo výbave sa má ďalej nachádzať 6, 8 alebo 12 GB RAM v kombinácii so 128 alebo 256 GB internej pamäte.

Očakávame, že OnePlus Nord 2T bude na trh uvedený niekedy vo februári s Androidom 12 a Oxygen OS 12. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.