Podobnosť s modelom Nord 2 je pomerne výrazná.

Po vydarenom modeli OnePlus Nord 2 spoločnosť pripravuje aj ďalšie pokračovanie, ktoré bude takisto spadať do kategórie smartfónov strednej triedy. Pokým prvé známky o tomto zariadení sa začali objavovať už začiatkom tohto týždňa, tentokrát sa môžeme pozrieť aj na prvé rendery, ktoré zverejnil portál  91mobiles.

Na prvý pohľad je vidieť výrazný dizajnový vplyv aktuálnych modelov OnePlus, no najvýraznejšie sa podobá na spomínaný OnePlus Nord 2. Podobný je aj dizajn zostavy fotoaparát, pričom sa zakomponovali určité zmeny v rozložení jednotlivých prvkov. Hlavný a ultraširokouhlý objektív lepšie využívajú vyhradený priestor, pričom tretí fotoaparát sa spolu s bleskom presunuli do pravej hornej časti zostavy.

Ostatné dizajnové prvky sú totožné s modelom Nord 2, takže aj v tomto prípade môžeme opäť vidieť rovnako umiestnené logo OnePlus na sklenenej zadnej stene. Predná strana zariadenia má opäť v spodnej časti malú bradu a v hornej ľavej časti selfie fotoaparát.

Rozloženie tlačidiel je taktiež identické. Tlačidlá na ovládanie hlasitosti sú na ľavej strane a tlačidlo napájania na pravej strane. Nord 2 CE by sa mal byť dostupný v tmavosivej a olivovo zelenej farbe.

Z ďalších parametrov by nemali chýbať nasledovné: 90 Hz 6,4-palcový OLED displej, 4 500 mAh so 65 W rýchlonabíjaním a čipset MediaTek Dimensity 900 5G. Zostava fotoaparátov by mala byť zložená zo 64 Mpx hlavného, 8 Mpx ultraširokouhlého a 2 Mpx makro fotoaparátu. Fotoaparát na prednej strane zariadenia by mal mať 16 Mpx. Zamrzí chýbajúci mechanický volič zvukových režimov.

Rovnako nebude chýbať podpora dvoch SIM kariet a slot na microSD kartu. Zariadenie by malo byť na trh uvedené začiatkom roka 2022 s novým OxygenOS 12, ktorý už stihol potrápiť majiteľov OnePlus 9 a 9 Pro.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.