Modely 9 a 9 Pro si musia na konečnú verziu nového systému počkať o niečo dlhšie.

Čínska spoločnosť si v praxi sama overila, že ponáhľať sa niekedy nevypláca. Pokým to v súčasnosti vyzeralo tak, že sa zaradí medzi najrýchlejšie aktualizujúce spoločnosti, najnovšie sa celá situácia výrazne zmenila. Nepoteší ani fakt, že aktualizácia na Android 12 sa negatívne dotkla vlajkovej série OnePlus 9 a jej distribúcia na Android 12 sa pozastavila. 

Spoločnosť sa pred časom rozhodla zlúčiť svoj systém OxygenOS so systémom ColorOS od Oppo a jednou z prvých vecí, ktorá mnohých používateľov OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro už stihla nahnevať, je, že aktualizácia Android 12 je inšpirovaná práve verziou ColorOS. Hoci ide skôr o vec vkusu, práve zlúčenie kódovej základne mohlo vyvolať viaceré chyby, ktoré sú spojené s touto aktualizáciou.

OnePlus 9 a OnePlus 9 ProZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro

OnePlus vo vyhlásení pre portál AndroidPolice potvrdzuje, že pozastavuje aktualizáciu systému OxygenOS 12 pre OnePlus 9 a 9 Pro:

Sme si vedomí problémov spôsobených aktualizáciou OxygenOS 12 a náš softvérový tím ich odstraňuje. Pozastavíme túto aktualizáciu softvéru a čo najskôr uvedieme novú iteráciu.

Zoznam problémov je pomerne dlhý, avšak nie zanedbateľný. Ide napríklad o nevyužívanie maximálnej obnovovacej frekvencie obrazovky, padanie ponúk, problémy s mobilným pripojením, miznutie aplikácií Fotoaparát alebo Telefón, nefunkčné automatické dopĺňanie a správca úloh, ktorý neukončuje všetky aplikácie. 

Aj keď je vysoko pravdepodobné, že aktualizácia na Android 12 bude pre modely 9 a 9 Pro čoskoro opravená, je možné, že OnePlus vypočuje aj priania používateľov a okrem potrebnej opravy prinesie aj požadované zmeny rozhrania.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.