Príchod smartfónu s Dimensity 1200 očakávame už v júli.

Spoločnosť OnePlus mala donedávna vo svojo portfóliu iba vlajkové lode. Trh si však vyžadoval zmenu, tak aj OnePlus sa mu prispôsobilo a začalo uvádzať aj cenovo dostupnejšie zariadenia. OnePlus vstúpilo do strednej triedy sériou Nord, v rámci ktorej bolo predstavených niekoľko modelov. Keďže vývoj nezastavíme, očakávame príchod ďalších noviniek. OnLeaks teraz odhalil informácie o základných parametroch a dátume predstavenia nového modelu OnePlus Nord 2.

Kľúčové vlastnosti OnePlus Nord 2

Smartfón dostane 6,43-palcový FullHD+ Amoled displej s obnovovacou frekvenciou 90 Hz a zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov v displeji. Selfie fotoaparát bude umiestnený v diere displeja v ľavom hornom rohu. Vo vnútri OnePlus Nord 2 sa bude nachádzať spomínaný 6 nm čipset Dimensity 1200 s trojklastovou architektúrou 1 + 3 + 4. Tento čip bude sprevádzaný rôznymi možnosťami vnútornej pamäte – 8 GB + 128 GB a 12 GB + 256 GB.

Rovnako sa očakáva aj použitie kvalitného fotoaparátu. Podľa skôr zverejnených informácií bude tento telefón obsahovať zostavu troch fotoaparátov, ktorá obsahuje 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX766, 8 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx makro fotoaparát.

Tento telefón sa už stihol objaviť na webových stránkach spoločnosti, čo opäť potvrdzuje špekulácie, že OnePlus zrušilo uvedenie OnePlus SE a chystá sa uviesť model OnePlus Nord 2.

Zdroj: OneLeaks

Titulný obrázok: OnePlus 9 Pro

Prečítajte si aj:

OnePlus Nord N10 5G: Dobrá cena bez veľkých kompromisov (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.