Nižšie uvedená cena bude platiť v Európe.

OnePlus Nord 3 patrí medzi najočakávanejšie zariadenia strednej triedy. Hoci na tento telefón fanúšikovia značky OnePlus čakali dva roky, tak sa zdá, že ich čakanie sa vyplatilo. OnePlus totiž uvedie výkonné, a zdá sa, že aj cenovo dostupné zariadenie. Nord 3 bude mať okrem toho aj moderný dizajn, ktorý naznačili aj nedávne rendery. 

Séria Nord nesie odkaz spoločnosti OnePlus zo začiatku jej pôsobenia. Ide teda o sériu, ktorá prináša cenovo dostupné zariadenia so zaujímavými funkciami a vysokým výkonom. Takým predstaviteľom je aj model starší Nord 2, ktorý sme si v redakcii veľmi obľúbili. Najnovšie sa však k únikovej mašinérii pridáva aj správa o európskych cenách. Tie zverejnil leaker Roland Quand. Ten tvrdí, že cena verzie 8 / 128 GB bude 449 eur, zatiaľ čo najvyššej 16 / 256 GB veľmi dobrých 549 eur.

Nord 3 by mal byť vybavený 6,74-palcovým OLED displejom so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a rozlíšením 1240 × 2772 pixelov. Vo výbave sa bude nachádzať aj 5000 mAh batéria s podporu 80 W nabíjania, 64 Mpx hlavný fotoaparát, 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát, 2 Mpx makro fotoaparát, ako aj 16 Mpx selfie kamera. Nebudú chýbať stereo reproduktory a mechanický volič zvukových režimov. 

Pokiaľ sa potvrdí, že Nord 3 bude rebrandovaný “čínsky” model OnePlus Ace 2V, tak tento telefón bude vybavený čipovou sadou MediaTek Dimensity 9000, až 16 GB RAM a až 512 GB úložiskom UFS 3.1. Po softvérovej stránke nebude chýbať Android 13 s nadstavbou OxygenOS 13.

Zdroj: RolandQuandt

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.