Už aj OnePlus chce podporovať smartfóny dlhšie ako 5 rokov.

V priebehu posledných rokov sme boli viackrát svedkom toho, že výrobcovia smartfónov sa rozhodli predlžovať ich softvérovú podporu. Výsledkom sú telefóny s podporou dlhou aj sedem rokov, pričom takúto taktiku podporil aj Google či Samsung. Na začiatku tohto roka však COO spoločnosti OnePlus, Kinder Liu v rozhovore prezradil, že štyri roky sú ideálne na softvérovú podporu smartfónu. Dôvodom je aj hardvérová úprava telefónov, ktoré dlhšie nevydržia.

Model OnePlus Nord 4 však bude revolučným zariadením spoločnosti. Z posledného vyjadrenia predstaviteľa Kinder Liu totiž vyplýva, že model bude disponovať nadštandardnou podporou pre nové aktualizácie. Telefón by sa totiž mal dočkať až štyroch veľkých aktualizácií Androidu. Tam to však nekončí, pretože bezpečnostné aktualizácie budú do telefónov prichádzať po dobu šesť rokov od jeho predstavenia. OnePlus teda ráta s tým, že Nord 4 bude použiteľný bez väčších obmedzení aj o šesť rokov.

OnePlus Nord 4 renderyZdroj: OnLeaks
OnePlus Nord 4 rendery

OnePlus chce zabezpečiť výdrž telefónu a jeho dostatočné vybavenie aj po dlhšej dobe od predstavenia, takže telefón prechádzal dlhým testovaním v rámci rôznych certifikácií. Liu tvrdí, že práve model Nord 4 bol zvolený pre jeho životnosť, krásu, stálosť a silu. Vzhľadom na jeho umiestnenie v kategórii telefónov strednej triedy pôjde o skutočne zaujímavý model. Pozornosť si totiž získa aj celokovovou konštrukciou.

Či však bude OnePlus Nord 4 takým skvelým telefónom, ako ho súčasne prezentuje, sa dozvieme už čoskoro. Predstavenie sa totiž blíži. Výrobca ho má predstaviť na udalosti, ktorú naplánoval na 16. júla v Miláne. Okrem smartfónu sa však predstavia aj ďalšie produkty, medzi ktorými nebude chýbať ani tablet OnePlus Pad 2, slúchadlá OnePlus Nord Buds 3 Pro či hodinky OnePlus Watch 2R.

Zdroj: gsmarena.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.