Nový zástupca série Nord Core Edition je oficiálne tu.

V tomto prípade ide o zariadenie strednej triedy, ktoré oproti modelom „čistokrvnej“ série Nord má cenu ladenú ešte výhodnejšie. Dobrou správou pritom je, že má čo ponúknuť všetkým používateľom. Tento smartfón tak nie je určený iba pre tých, ktorí hľadajú tie najvýhodnejšie ponuky. V každom prípade je jasné, že práve cena bude tou najsilnejšou stránkou tohto modelu.

Nový Nord CE 2 však zaujme aj ďalšími parametrami, ktoré sa s týmto telefónom dostávajú do modelov nižšej cenovej kategórie, čo je na druhej strane aj tradičný vývoj a stratégia viacerých výrobcov. 

Displej, dizajn a dobré fotoaparáty

OnePlus Nord CE 2 dostal do svojej výbavy 90 Hz 6,43-palcový displej, ktorý sa vtesnal do pomerne tenkého a elegantného tela. Dôkazom, že technické parametre z minuloročnej strednej triedy, teda modelu Nord 2, sa dostali aj do lacnejšieho variantu vidíme aj na rovnakom Fluid Amoled paneli s rozlíšením 1080 × 2400 pixelov. Okrem toho sa v tenkom tele s celkovými rozmermi 160,6 × 73,2 × 7,8 mm a hmotnosťou 173 gramov objavila batéria s kapacitou 4500 mAh.

Aj napriek tomu, že zadná stena smartfónu nie je zo skla, tak pôsobí prémiovým dojmom. OnePlus to pravdepodobne dosiahlo vďaka farbám Gray Mirror a Bahama Blue, ako aj spomínanej hrúbke iba 7,8 mm. Za negatívum však považujeme pomerne výraznú bradu, ktorá sa “už nenosí”.

Rozhodne však zaujme aj pohľad na zadnú stranu. Predovšetkým fotoaparát vyzerá oproti ostatným zariadeniam série Nord inak. Súčasťou zostavy sú tri fotoaparáty – hlavný 64 Mpx, 8 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx makro. Ide teda o identickú zostavu, ktorú sme mohli vidieť už pri modeli Nord CE 5G. To isté platí aj pri 16 Mpx selfie kamere. 

Vysoký výkon za skvelú cenu

OnePlus Nord CE 2 5G poháňa čipová sada MediaTek Dimensity 900. Ide teda o zariadenie strednej triedy aj výkonom, no určite nesklame veľké množstvo používateľov. Vo výbave samozrejme nechýba podpora 5G a technológie rýchleho nabíjania s označením SuperVOOC. V tomto prípade je skutočne zaujímavé sledovať rozdiely v rýchlosti nabíjania medzi strednou triedou OnePlus so 65 W a vlajkovým modelom od Samsungu (nový S22 Ultra) s podporou „iba“ 45 W nabíjania.

Veľa používateľov pravdepodobne poteší aj návrat microSD kariet (pri zachovaní plnej podpory Dual SIM) a aj konektor na slúchadlá. V prípade pamäťových možností bude na výber 6 alebo 8 GB pamäte RAM. Vnútorné úložisko má v oboch prípadoch 128 GB.

Po softvérovej stránke sa v zariadení stále nachádza Android 11 s nadstavbou OxygenOS. Pokiaľ vás tento smartfón zaujal, tak od 3. marca si ho môžete predobjednať priamo na stránke OnePlus. Cena štartuje na sume 359 eur.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.