Dobre vybavený smartfón strednej triedy s dizajnom jablčných telefónov. 

Už dávnejšie sa začali šíriť správy, že OnePlus tento rok OnePlus 9T predstaví. To by v konečnom dôsledku aj znamenalo, že OnePlus tento rok už nepredstaví žiadny nový model. Teraz sa však dozvedáme, že pravdepodobne tomu tak nie je, pretože sa objavila nová séria renderov, ktorá odhaľuje cenovo dostupné zariadenie série Nord.

Portál AndroidAuthority zverejnil niekoľko renderov, ktoré by mali zobrazovať OnePlus Nord N20. Model by tak bol priamym nástupcom OnePlus Nord N10 z konca roka 2020. 

Zariadenie na renderoch zaujme ostrými bočnými hranami, čo by znamenalo, že OnePlus by mohlo predstaviť prvé zariadenie v štýle iPhone. Na druhej strane nie sme vôbec prekvapení, že tento dizajnový prvok sa čoraz viac dostáva do sveta Androidu. Z renderov sa však zdá, že tento prvok sa skutočne dostane aj do modelu OnePlus Nord N20.

Rovnako aj zadná strana a usporiadanie fotoaparátov nenechá nikoho chladným. Je zrejmé, že OnePlus opäť hľadalo inšpiráciu v Apple svete, ale v tomto prípade je jemne cítiť aj vplyv modelu Xiaomi 11T. K hlavnému 48 Mpx fotoaparátu sa údajne pripojí aj dvojica 2 Mpx senzorov.

Pri pohľade na prednú stranu sa samozrejme pri dizajne už použije tradičný OnePlus prístup. Zdroj uvádza, že Amoled displej so zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov má uhlopriečku 6,43-palca, čo by znamenalo, že rozmerovo pôjde o rovnaký panel, aký sme mohli vidieť už pri modeli OnePlus Nord 2 5G. Vo výbave sa nachádza aj 3,5 mm jack.

Keďže ide o zariadenie strednej triedy, tomuto zaradeniu bude zodpovedať aj použitý čipset Snapdragon 695 s podporou 5G. Očakávame, že tento model bude predstavený ešte pred koncom tohto roka.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.