Nová generácia skladateľného smartfónu prinesie viaceré inovácie.

OnePlus koncom októbra 2023 predstavilo svoj prvý skladateľný telefón, ktorý bol postavený na základoch modelu Oppo Find N3. OnePlus Open sa však vôbec nesnažil kopírovať dizajn telefónov Galaxy Z Fold, ale vsadil na používateľsky prívetivejšie rozmery. Je pomerne zaujímavé, že OnePlus v čase uvedenia modelu Open nastavilo cenovku poriadne vysoko, čo na druhej strane vyslalo signál, že s týmto telefónom je potrebné počítať nielen v oblasti výkonu, ale aj kvality. Prvý dojem síce miene kazila uvádzacia cena 1899 eur, ale na druhej strane sa model OnePlus Open môže pochváliť aj skutočne vynikajúcimi fotoaparátmi.

Ďalšou pozitívnou správou bola aj okamžitá globálna dostupnosť, na ktorú sa bude snažiť nadviazať aj druhá generácia skladateľného smartfónu od spoločnosti OnePlus s označením Open 2. Rovnako ako v prípade pôvodného OnePlus Open, tak aj pri “dvojke” sa očakáva, že tento model bude taktiež postavený na základoch skladateľného telefónu spoločnosti Oppo. Tentokrát by však malo ísť až o verziu Oppo Find N5.

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open

Najnovšie sa k sérii únikov pridal aj spoľahlivý leaker Digital Chat Station, ktorý tvrdí, že nový skladateľný telefón spoločnosti Oppo bude predstavený v prvom kvartáli roka 2025, čo naznačuje aj možné uvedenie modelu OnePlus Open 2 s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 4.

Zdroj v súvislosti s novou generáciou skladateľných telefónov OnePlus/Oppo tvrdí, že tieto telefóny budú mať vylepšený pánt, ktorý prispeje nielen k nižšej hmotnosti, ale aj k tenšiemu dizajnu oboch modelov. Obidva telefóny by mali mať „ultra plochú“ skladateľnú obrazovku a vonkajší displej s vysokým rozlíšením. K dispozícii sú dokonca dobré správy, ktoré naznačujú, že tieto telefóny si zachovajú periskopický fotoaparát.

Keďže do uvedenia skladateľných telefónov Oppo / OnePlus zostáva ešte veľmi dlhý čas, tak aj preto nie sú známe ďalšie detaily o fotoaparátoch, kapacite batérií, alebo rýchlosti nabíjania. Je iba otázkou času, kedy sa tieto informácie začnú objavovať na internete.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.