Predstavenie prvého skladateľného zariadenia značky bude v októbri.

Pokiaľ sledujete situáciu okolo skladacieho smartfónu OnePlus Open, tak viete, že tento telefón tu už dávno mal byť. Pokým staršie správy naznačovali, že prvá skladačka výrobcu na trh dorazí už koncom augusta, tak problémy v dodávateľskom reťazci spôsobili odloženie uvedenia na trh na neurčito. Našťastie leaker Max Jambor vydal vyhlásenie, v ktorom tvrdí, že OnePlus Open bude predstavený 19. októbra. Je to teda výrazne neskorší dátum, než o ktorom sa pôvodne hovorilo. Je potrebné však dodať, že stále nejde o oficiálne potvrdený dátum uvedenia.

Rovnako nie sú potvrdené žiadne technické parametre, aj keď sa predpokladá, že model OnePlus Open bude globálnou verziou fantastického Oppo Find N3, ktorý zostane exkluzívnym modelom pre Čínu. Je pritom pomerne smutné, že aj predchádzajúce modely Oppo Find N boli dostupné iba na čínskom trhu. Oppo tak na globálny trh zatiaľ uviedlo iba skladacie „véčka“ Find N Flip.

OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find NZdroj: Smartprix
OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find N

Je pritom pozoruhodné, že na trh doteraz nebol uvedený ani model Oppo Find N3, ktorý má byť akýmsi predskokanom globálneho uvedenia OnePlus Open. Je však možné, že kvôli omeškaniu modelu Open mešká aj Find N3. Aj preto sa predpokladá, že obidva telefóny budú uvedené v rovnakom čase. Na druhej strane je pozitívne, že OnePlus konečne predstaví zariadenie, ktoré bude aj na globálnom trhu dôstojným konkurentom pre Galaxy Z Fold5.

OnePlus Open by mal byť vybavený 7,8-palcovým vnútorným displejom a 6,31-palcovým vonkajším displejom, oba prídu s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie. O poriadnu dávku výkonu sa bude starať Snapdragon 8 Gen 2, vrátane až 16 GB RAM a 256 GB úložiska. Vo výbave by sa mal nachádzať hlavný aj ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx, zatiaľ čo teleobjektív bude mať 64 Mpx. Batéria by mala mať podľa doterajších informácií 4 800 mAh a nemalo by chýbať 67 W nabíjanie.

OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find NZdroj: Smartprix
Porovnanie starého (vľavo) a nového (vpravo) rendera

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.