Model Open dostane displeje od iného dodávateľa.

Spoločnosť Samsung iba pred pár dňami predstavila novú generáciu svojich skladacích smartfónov Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5. V najbližších týždňoch sa však okrem týchto horúcich noviniek očakával aj príchod prvého skladacieho zariadenia spoločnosti OnePlus, ktorým má byť model s príznačným názvom Open. Už dlhšie po internete kolujú fámy, že práve OnePlus by malo koncom augusta predstaviť svoj prvý skladací telefón, čo naznačil aj leaker Maxa Jambor. Teraz však portál GSMArena prichádza so správou, ktorá tvrdí, že predstavenie modelu OnePlus Open sa odkladá.

Hoci je už známe, že predstavenie OnePlus Open neprebehne 29. augusta, tak nový termín uvedenie tejto skladačky nie je známy. Údajne by sme však na skladaciu novinku spoločnosti OnePlus nemali dlho čakať. Report prezrádza, že odloženie termínu uvedenia modelu Open je spôsobené zmenou dodávateľa displejov. OnePlus sa pôvodne spoliehalo na spoločnosť BOE, avšak bližšie nešpecifikované problémy spoločnosť OnePlus prinútili, aby svoj prvý skladací model vybavila panelmi od Samsungu.

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold render

Staršie správy dokonca tvrdili, že OnePlus Open bude vychádzať zo série Oppo Find N, ktorá pri modeli N2 použila vonkajší a vnútorný panel od Samsungu, avšak model Find N a Find N2 Flip využívali kombináciu vnútorných panelov od Samsungu a vonkajších od BOE. 

Doteraz však nie je známe, akú bude mať OnePlus Open výbavu, keďže dokonca ani rozmery displejov by nemali byť zhodné s modelom Oppo Find N2 (neraz sa spomínal aj nepredstavený model Find N3 s 8-palcovým vnútorným displejom). Nové poznatky však tvrdia, že rozmer vnútorného a vonkajšieho displeja nie je zhodný so žiadnym z uvedených modelov. OnePlus Open by mal byť nakoniec vybavený 7,8-palcovým vnútorným a 6,3-palcovým vonkajším displejom.

OnePlus Fold renderZdroj: OnLeaks/Smartprix
OnePlus Fold render

Pokiaľ by však spoločnosť OnePlus model Oppo Find N3 nakoniec použila ako predlohu pre model Open, tak rozmer vnútorného displeja je rozhodne bližšie k údajným rozmerom vnútorného displeja OnePlus Open. Nakoniec v oboch prípadoch môže ísť o malé nepresnosti, a v konečnom dôsledku možno ide o identické zariadenia. Okrem toho sa očakáva, že prvé skladacie zariadenie od OnePlus bude aj poriadne výkonné, čo zabezpečí čipová sada Snapdragon 8 Gen 2.

Okrem skladačky spoločnosť OnePlus koncom roka predstaví aj model OnePlus 12, ktorý by sa mal takmer okamžite dostať aj na globálny trh.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.