So skladacou prvotinou čínskej spoločnosti je potrebné počítať.

Model Open je prvým skladacím telefónom, ktorý bol uvedený pod značkou OnePlus. Ide o identické zariadenie s modelom Oppo Find N3, vďaka čomu je tento telefón na veľmi vysokej úrovni. Všetko však pramení zo spoločného vývoja, a práve Oppo je materskou spoločnosťou OnePlus. OnePlus Open je skutočnou vlajkovou loďou nielen v segmente skladacích telefónov, ale vo všeobecnosti patrí k tomu najlepšiemu, čo sa na trhu mobilných telefónov aktuálne nachádza.

Ako sa však až časom ukázalo, OnePlus Open poráža oceňovaný Galaxy Z Fold5 v oblasti, v ktorej je práve Samsung veľmi silný. Pokiaľ ste tipovali, že ide o používanie stylusu, tak máte pravdu. Skladacia novinka totižto podporuje dotykové pero, hoci o tom ani samotná spoločnosť neinformovala, avšak ukázalo sa, že OnePlus Open podporuje dotykové pero dokonca na obidvoch displejoch. Táto správa je prekvapujúca predovšetkým preto, lebo ani Galaxy Z Fold5 túto možnosť neponúka.

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open

Skladací TOP model kórejskej spoločnosti umožňuje používanie dotykového pera S Pen iba na vnútornom displeji, čo je zaujímavé, pretože ide o významnú oblasť produktivity, v ktorej doteraz dominoval práve Samsung. OnePlus teraz ponúka túto rozšírenú interakciu, a robí to lepšie ako Samsung. Je preto záhadou, prečo sa spoločnosť s touto podporou nepochválila počas predstavenia modelu Open aspoň okrajovo.

Na druhej strane je tu fakt, že stylus pre OnePlus Open zatiaľ oficiálne neexistuje. Tento telefón však aj napriek tomu obsahuje nastavenie pre dotykové pero, ktoré sa nachádza v časti Nastavenia > Ďalšie nastavenia > Stylus. Počas predstavenia OnePlus Open sa spoločnosť s jeho podporou nielenže nepochválila, ale dokonca ju poprela. Prítomnosť tohto nastavenia bola pripísaná chybe alebo zvyškovému kódu z tabletov spoločnosti, ktoré podporujú externé dotykové pero. Je však preukázané, že OnePlus Open podporuje Oppo Pen, čo je príslušenstvo navrhnuté pre modely Oppo Find N2.

Samsung Galaxy Z Fold5Zdroj: Touchit.sk

S touto skúsenosťou sa podelil Mishaal Rahman. Ten uviedol, že Oppo Pen je príslušenstvo kompatibilné s OPPO Find N3 a Find N2, vďaka čomu je kompatibilné aj s OnePlus Open. Toto zistenie o podpore dotykového pera pri modeli OnePlus je však zvláštne. To aj preto, lebo už len podpora dotykového pera pre jednu obrazovku je zložitá, nehovoriac o tom, že OnePlus Open podporuje dotykové pero na oboch displejoch.

Zdá sa, že týmto zistením stratil Galaxy z Fold5 jednu z troch konkurenčných výhod, ktoré ponúkal oproti modelu OnePlus Open. Ponecháva si však ďalšie dve – bezdrôtové nabíjanie a certifikát IP68. Na druhej strane OnePlus Open má lepší displej s extra vysokým jasom, technológiu batérie a nabíjania, ale aj výrazne lepší fotoaparát.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.