Zdá sa, že ide o jeden z najodolnejších skladacích telefónov na trhu.

OnePlus Open je prvým skladacím telefónom spoločnosti OnePlus, ktorá ho predstavila koncom októbra. Dlhšie sa špekulovalo, že práve tento telefón má byť globálnou verziou modelu Oppo Find N3, čo sa však nepotvrdilo, keďže obidva telefóny sú dostupné celosvetovo. Okrem skvelej výbavy je o modeli Open známe, že vo svojej výbave má fantastický fotoaparát, ktorý ocenili viacerí recenzenti. Je však vhodné spomenúť, že v Číne už bol predstavený aj vlajkový model OnePlus 12, ktorý má vo svojej výbave ešte výkonnejší fotoaparát.

To, že OnePlus Open je skladací telefón s “plnou výbavou” už vieme, avšak na telefóny z tohto segmentu sa kladie veľký dôraz na ich odolnosť. Aj práve preto sa na OnePlus Open pozrel YouTuber Zack Nelson z kanála JerryRigEverything.

Zackov test začína testovaním na škrabance, pričom v prípade skladacích telefónov nezabudol ani na obľúbený test so zeminou alebo nožom. Pokým na vonkajšom displeji sa škrabance začali objavovať od úrovne 6 Mohsovej stupnice, tak na vnútornom už od úrovne dva. Ďalším bodom testu bolo pálenie displejov ohňom.

OnePlus Open oficiálneZdroj: OnePlus
OnePlus Open

Pri skladacích zariadeniach je dôležitým prvkom výbavy aj mechanizmus pántu, ktorý Zack taktiež podrobil testu odolnosti. OnePlus tvrdí, že skladací mechanizmus dokáže prežiť až 1 milión zložení, čím výrazne prekonáva konkurenciu. Hoci mechanizmus v tomto smere vydrží veľa, tak Zack vykonal aj obľúbený test ohybu, ktorý preukázal neskutočnú odolnosť pántu OnePlus Open v oboch smeroch, bez zjavného dopadu na jeho funkčnosť.

Viac už prezradí video z kanála JerryRigEverything:

Zdroj: JerryRigEverything

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.