Predstavenie vlajkového skladacieho telefónu je predo dvermi.

Iba pred pár hodinami sa na Instagrame objavilo čudesné video, v ktorom populárna indická herečka nešikovne držala prvé skladacie zariadenie spoločnosti OnePlus Open. Krátko na to sa však zdá, že kampaň smerujúca k uvedeniu OnePlus Open už oficiálne odštartovala. Toto zariadenie sa totiž objavilo vo videu populárneho technologického kanála UnboxTherapy. Vo videu sa samozrejme objavilo aj mierne maskované zariadenie OnePlus Open, a aj CEO spoločnosti OnePlus Pete Lau, ktorý poskytol pre tento kanál exkluzívny rozhovor.

Generálny riaditeľ spoločnosti hovorí o konštrukcii pántu skladačky Open. OnePlus pri tomto zariadení vlastní až 35 patentov, čo vo výsledku umožňuje zatvorenie zariadenia bez akejkoľvek medzery. Na demonštráciu tohto pokroku bol využitý aj hárok papiera, ktorý sa uzavrel medzi dvoma časťami skladacieho displeja. Následne bolo zariadenie iba pomocou tohto papiera zdvihnuté do vzduchu, bez toho, aby sa papier z “uchopenia” displeja vyšmykol.

Aj keď video odkrýva niektoré technologické novinky modelu Open, tak v priebehu celého videa je zostava fotoaparátov prekrytá kartónom. Pokiaľ sa však detailnejšie pozrieme na pánt OnePlus Open, tak v tejto súvislosti sa dozvedáme, že ten má o 31 kusov menej komponentov ako Oppo Find N2. Práve táto efektivita konštrukcie umožnila zmenšiť aj jeho veľkosť o 37 %. Následne sa tak dokázala znížiť aj hmotnosť. 

Pete Lau sa však o pripravovanom modeli Open vyjadruje veľmi odvážne. Tento telefón sa podľa jeho slov chce popasovať o titul najlepšieho skladacieho zariadenia súčasnosti, a to aj napriek tomu, že do tohto segmentu vstupuje až teraz. Pripomeňme si, že napríklad Samsung už uviedol 5. generáciu zariadenia série Galaxy Z Fold.

OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find NZdroj: Smartprix
OnePlus Open v štýle telefónov Oppo Find N

Model Open by mal taktiež zostať verný filozofii spoločnosti OnePlus. To znamená, že jeho prostredie bude plynulé a rýchle. V jeho výbave sa bude dokonca nachádzať aj mechanický volič režimov. Pete Lau sa dokonca vyjadril aj k dostupnosti modelu Open.

Naznačil, že spoločnosti OnePlus a Oppo využijú stratégiu rozdielnej dostupnosti. Keďže o tomto delení trhov sa hovorí už veľmi dlho, tak sa očakáva, že OnePlus Open bude dostupný globálne, avšak Oppo Find N3 bude dostupný iba pre čínsky trh.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.