Video odhaľuje ďalšie detaily o pripravovaných skladacích novinkách.

Oppo a OnePlus sa v týchto dňoch pripravujú na uvedenie skladacích telefónov – Oppo Find N3 a OnePlus Open. Keďže Oppo je materskou spoločnosťou OnePlus, tak sa očakáva, že práve globálny OnePlus Open bude rebrandovaným modelom Oppo Find N3, ktorý zostane exkluzívne dostupný iba pre čínsky trh. Hoci sa zatiaľ nevie, do akej miery budú tieto dva telefóny identické, tak je možné, že až na softvér pôjde o rovnaké skladacie telefóny s tými najvyššími ambíciami. Aj preto je nové video zachytávajúce Oppo Find N3 tak zaujímavé aj pre fanúšikov skladacích telefónov mimo Čínu.

Oppo Find N3 - porovnanie s Galaxy Z Fiold5Zdroj: JRTV
Oppo Find N3 – porovnanie s Galaxy Z Fold5

Pripomeňme si, že okrem skutočne vlajkových parametrov budú mať tieto dve zariadenia aj inovovaný skladací mechanizmus, ktorý má podstatne menej súčiastok ako jeho predchodca z modelu Oppo Find N2, čo v konečnom dôsledku spoločnosti Oppo umožnilo tento pánt zmenšiť o 37 %. Práve na túto skutočnosť veľmi dobre nadväzuje aj nové video, v ktorom je zachytený záhyb displeja modelu Oppo Find N3.

Keďže sa očakáva, že aj OnePlus Open bude mať rovnaký hardvér ako Find N3, tak toto video je určite zaujímavé nielen pre fanúšikov značky OnePlus, ale aj pre tých, ktorí sa nevedia dočkať globálneho uvedenia skladacej vlajkovej lode, ktorá bude priamo konkurovať Samsungu Galaxy Z Fold5.

Vo videu sa opäť nachádza smartfón, ktorým by mal byť spomínaný Oppo Find N3, avšak aj v tomto prípade má zakrytú zostavu fotoaparátov. Podobné video bolo zverejnené aj na známom YouTube kanáli UnboxTherapy, pričom tento kanál sa venoval modelu OnePlus Open. Nové video s telefónom od Oppo sa však zameralo na záhybu displeja, ktorý by mal byť pri oboch telefónoch identický.

Video hneď na začiatku odkrýva prvý predpoklad na úspech skladacích telefónov Oppo / OnePlus. Ich šírka je totiž väčšia ako pri Galaxy Z Fold5, čo znamená, že tieto telefóny sa budú dať predovšetkým v zatvorenom stave používať o niečo lepšie. Okrem toho sa zdá, že hrúbka bude s modelom Galaxy Z Fold5 rovnaká.

Vzápätí však vystúpi jeden výrazný rozdiel pri porovnaní s Galaxy Z Fold5, ktorým je záhyb hlavného displeja v mieste, kde sa prehýba. Aj napriek tomu, že technologický pokrok tento problém skladačiek stále nevyriešil k úplnej spokojnosti používateľov, tak pri priamom porovnaní je na tom Oppo Find N3 oveľa lepšie, ako Galaxy Z Fold5. 

Dokonca Pete Lau (CEO OnePlus ) ešte v roku 2020 povedal, že skladacie zariadenia ešte nie sú pripravené, a do značnej miery poukázal na záhyb displeja ako jeden z dôvodov, prečo OnePlus vyčkávalo s uvedením skladacieho telefónu až doteraz. 

To, že kampaň k uvedeniu skladačiek OnePlus Open a Oppo Find N3 je v plnom prúde, naznačuje aj oficiálna upútavka spoločnosti OnePlus, ktorá bola zverejnená 9.10.2023. Očakáva sa, že OnePlus Open bude predstavený už 19. októbra.

Portál AndroidAuthority dokonca naznačil, že cena modelu OnePlus Open by mohla byť o 100 dolárov nižšia, ako cena Galaxy Z Fold5.

OnePlus Open oficiálna upútavkaZdroj: OnePlus
OnePlus Open oficiálna upútavka

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.