Spoločnosť tvrdí, že telefón všetkými testami odolnosti prešiel bez problémov.

Pred pár dňami sme sa mohli pozrieť na novinku spoločnosti OnePlus, ktorá sa počas testu odolnosti kanála JerryRigEverything zlomila až šokujúco ľahko. To samozrejme nenechalo chladnou ani samotnú spoločnosť OnePlus, ktorá poskytla k tomuto testu vyjadrenie.

OnePlus tvrdí, že model OnePlus 10T bol pred uvedením na trh dôkladne otestovaný. Portál AndroidAuthority zároveň informuje, že novinka spĺňa alebo prevyšuje všetky rozsiahle postupy testovania odolnosti spoločnosti OnePlus. Súčasťou súboru testov je aj tlakový test, pri ktorom je zariadenie zavesené, zatiaľ čo na jeho stred pôsobí závažie na prednej aj zadnej strane. Konštrukcia telefónu OnePlus 10T bola podľa slov spoločnosti vylepšená, pričom pri tomto teste zvládne viac ako 45 kg.

Počas testu ohybu Zacka Nelsona z kanála JerryRigEverything sa však stalo to, čo nikto nečakal. Telefón sa zlomil ako zápalka. Stalo sa tak aj napriek tomu, že plastový rám telefónu je oproti predchodcovi OnePlus 10 Pro o niečo hrubší. To dávalo aspoň malú nádej, že tuhosť novinky by sa mohla vyrovnať starším modelom OnePlus 8 Pro alebo 9 Pro. 

Aj keď prvé pokusy ohnúť OnePlus 10T zozadu vyzerali nádejne, pri ohýbaní spredu sa telefón zlomil. Veľmi nelichotivo vyzerali aj okamžite odpojené konektory, ktoré sa nachádzali práve v mieste, kde sa OnePlus 10T zlomil.

Je tak zrejmé, že hoci interné testy spoločnosti prebehli v poriadku, tak konštrukčné riešenie dostatočne nezohľadňuje tento druh ohybu. Za zmienku aj stojí, že test ohybu je trochu extrémny v porovnaní s reálnym používaním telefónov, hoci aj skladací telefón Galaxy Z Flip3 spoločnosti Samsung bol v teste ohybu úspešnejší. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.