Predstavenie zjednoteného operačného systému od OnePlus a Oppo sa odkladá.

Spoločnosti OnePlus a Oppo sa pred časom pustili do užšej spolupráce, z ktoré má vzísť aj nový “zjednotený operačný systém”. OnePlus dokonca v roku 2021 oznámilo nástup novej éry s označením „OnePlus 2.0„. Táto nová stratégia má priniesť nové prístupy a produkty.

Nedávno sa objavilo aj zopár správ, ktoré tvrdia, že nový systém bude na trh uvedený pod názvom H₂OOS. Portál GizChina tvrdí, že pre toto označenie bola registrovaná aj ochranná známka, pričom by sa tento systém mal vo vlajkovej lodi OnePlus objaviť už počas roka 2022. Takisto vieme, že ani globálna verzia OnePlus 10 Pro nebude na trh uvedená so žiadnym novým systémom a bude si musieť „vystačiť iba“ s OxygenOS 12 (Android 12).

OnePlus OxygenOSZdroj: GizChina
OnePlus OxygenOS

Očakávalo sa, že prvým zariadením s týmto novým OS bude iný model – OnePlus 10 Ultra. Teraz sa však zdá, že práce na očakávanom OS trochu uviazli a OnePlus posunie jeho uvedenie, pretože stále pracuje na systéme OxygenOS s poradovým číslom 13.

Diskusia o tejto verzii systému je naplánovaná na 28. februára, kde sa OnePlus stretne so svojimi fanúšikmi. To rovnako naznačuje, že spoločnosť sa v blízkej budúcnosti neplánuje vzdať svojho systému OxygenOS.

To v konečnom dôsledku znamená, že novej verzie “Unified OS” pod taktovkou spoločností OnePlus a Oppo sa dočkáme o niečo neskôr. Na pochopenie celej situácie okolo operačných systémov budeme musieť počkať na oficiálne vyjadrenie zástupcov OnePlus. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.