Stratégia spoločnosti OnePlus sa rokmi výrazne zmenila.

Vieme, že do jej portfólia čoskoro pribudne niekoľko zaujímavých modelov. Portál PhoneArena teraz informuje, že spoločnosť pracuje na niekoľkých modeloch skladacích telefónov, ktoré by sa mali na trhu objaviť už začiatkom budúceho roka.

Pokým najväčším výrobcom skladacích telefónov je Samsung, tak aj ostatní výrobcovia sa snažia naskočiť na tento nový trend. Leaker Max Jambor teraz zverejnil na Twitteri tajomný obrázok, ktorý naznačuje zámery spoločnosti OnePlus uviesť skladací smartfón už v roku 2023. Jambor potvrdil, že OnePlus pripravuje „viacero“ skladacích zariadení.

Na bližšie technické parametre je však ešte príliš skoro. Dokonca sa ani nevie, pre aký dizajn sa OnePlus rozhodne. Skladací telefón od OnePlus bude údajne pripomínať už predstavený model Oppo Find N, ktorý zaujal aj nás v redakcii. Ide o kompaktnú “skladačku”, ktorá výborne padne do ruky.

Predpokladá sa, že spolu s týmto modelom by OnePlus mohlo predstaviť aj priameho konkurenta pre Samsung Galaxy Z Flip. Išlo by tak o cenovo dostupnejšie zariadenie. Nie je však vylúčené, že v poradí tretím bude aj “leporelo”, ktoré bude možné zložiť na tri časti.

Hlavnou výzvou pre OnePlus bude dostupnosť týchto skladacích zariadení. V prípade, že sa podarí tieto smartfóny dostať na medzinárodný trh, znamenalo by to, že OnePlus bude po Samsungu iba druhou spoločnosťou, ktorej sa to podarilo.

Spoločnosť tak môže využiť obrovskú príležitosť, ktorá sa už nemusí nikdy opakovať. Ibaže by ju niektorý z výrobcov Vivo, Oppo alebo Xiaomi predbehol. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.