Prvý svojho druhu.

Spoločnosť OnePlus svoj prvý tablet predstavila ešte začiatkom februára tohto roku, čo zároveň znamená, že ide o zariadenie s najdlhším zavádzaním. Hoci o blížiacom predaji tohto tabletu sa začínajú šíriť informácie aj z oficiálneho kanála spoločnosti, zaujímavé je, že iba predobjednávky budú spustené až koncom tohto mesiaca. OnePlus informuje, že sa tak stane 28. apríla. 

OnePlus Pad je nielen prvým Android tabletom spoločnosti, ale zároveň aj prvým tabletom s pomerom strán 7:5. 11,61-palcový LCD displej tabletu s rozlíšením 2800 × 2000 pixelov podporuje až 144 Hz obnovovaciu frekvenciu. Spoločnosť tvrdí, že OnePlus Pad vďaka 9510 mAh batérii dokáže byť až 1 mesiac v stand by režime, alebo ponúkne až 12 hodín používania, čo je skutočne pôsobivá hodnota. 

OnePlus PadZdroj: OnePlus
OnePlus Pad

Pokiaľ však bude potrebné batériu nabiť, tak to je možné urobiť skutočne veľmi rýchlo, vďaka podpore 67 W superrýchleho nabíjania. Nabitie z 0 na 100 % trvá približne 80 minút. Rozmery tabletu sú 258,03 × 189,41 × 6,54 mm a hmotnosť 552 gramov. 

OnePlus Pad poháňa čipset MediaTek Dimensity 9000. Tablet je vybavený 8 GB RAM LPDDR5 a 128 GB úložiskom UFS 3.1. V zariadení je predinštalovaný Android 13 s OxygenOS 13.1. Fotoaparát na zadnej strane má rozlíšenie 13 Mpx, predný 8 Mpx. 

OnePlus PadZdroj: OnePlus
OnePlus Pad

Hoci na oficiálne stránke spoločnosti je o tablete popísaných skutočne veľa detailov, tak cena nie je stále známa. Rovnako nie je známe, kedy sa tablet skutočne aj dostane do predaja. Aktuálne je na stránkach spoločnosti OnePlus spustená aj registrácia k odberu noviniek týkajúcich sa predobjednávok. Je preto otázne, čo týmto OnePlus zamýšľa, keďže cena je (nielen) v prípade tohto typu produktov skutočne kľúčová a rozhoduje o úspechu predaja.

Zdá sa však, že tí, ktorí sa na nový OnePlus Pad rozhodnú počkať, tak získajú veľmi dobrý tablet (a možno aj) za dobrú cenu. 

Zdroj: OnePlus

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.