Značka OnePlus môže byť v roku 2023 jednou z tých, ktoré budú mať vlastný tablet.

Je o tom presvedčený redaktor Max Jambor, ktorý na Twitteri napísal, že tento tablet je už vo vývoji a uvidíme ho budúci rok. Jeho predpovede bývajú pravdivé, takže sa možno dočkáme ďalšieho kúsku do androidového tabletového segmentu, ktorému vládnu Samsung s Lenovom.

Zrejme ale nepôjde o žiadne prevratné zariadanie. OnePlus totiž patrí pod firmu Oppo, ktorá vydala svoj vlastný tablet Oppo Pad koncom februára 2022. Keďže vývojové línie obidvoch značiek sa viac či menej zhodujú, zrejme pôjde o veľmi podobné zariadenie, ktorého technické špecifikácie sa nebudú príliš odlišovať. Je celkom možné, že pôjde iba o „rebrandovaný“ Oppo Pad.

Spoločnosť má patentovanú ochrannú známku na označenie OnePlus Pad, takže to bude zrejme názov nového zariadenia. Budúci rok by mal navyše vlastný tablet Pixel predstaviť aj gigant Google, ktorý sa tejto oblasti od čias Nexus tabletov nevenoval.

V každom prípade sa hlavne v segmente lacnejších tabletov vytvoril určitý priestor, keďže firma Apple sa rozhodla opustiť cenovú hladinu okolo 350 eur, čo bola suma, za ktorú sa dali zohnať predchádzajúce generácie základného iPadu. Desiata generácia z roku 2022 je však už cenovo podstatne vyššie a stojí 579 eur bez významného vylepšenia parametrov, čo môže mnohých zákazníkov odradiť.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.