Zariadenia OnePlus sú populárne predovšetkým kvôli ich pomeru cena / výkon, ibaže tento rok sa spoločnosť rozhodla predstaviť modelový rad OnePlus 8, ktorý to svojou cenou mierne prestrelil.

Práve kvôli cenám, ktoré atakujú 1000 eurovú hranicu, vzniká priestor na predstavenie zariadenia strednej triedy, ktoré prinesie stále dobrý pomer ceny a výkonu, iba za prijateľnejšiu cenu.

OnePlus Z Geekbench

Zdroj: Techboiler

Toto zariadenie sme očakávali už s príchodom série OnePlus 8, ale nestalo sa tak. Teraz však máme dôkaz, že zariadenie strednej triedy – OnePlus Z existuje. Potvrdenie síce nie je zárukou toho, že sa skutočne dostane trh, ale nástroj GeekBench nám poskytuje nádej, že sa tak stane a aktuálne sa aj dozvedáme niektoré zaujímavé špecifikácie.

GeekBench neodhalil názov smartfónu, ale iba číslo modelu zariadenia, ktorým je OnePlus AC2003. Podľa GeekBench je tento model vybavený čipsetom Qualcomm Lito, čo môže byť Snapdragon 765G. Zariadenie navyše obsahuje až 12 GB pamäte RAM a nainštalovaný je Android 10. OnePlus Z získal 612 bodov v Single-Core teste a 1955 bodov Multi-Core teste.

oneplus 8 pro

OnePlus 8 Pro, Zdroj: OnePlus

Pokiaľ predpokladáme, že OnePlus Z je model AC2003, mal by tak byť pomerne veľkou hrozbou pre ďalšie čínske značky, pretože OnePlus poskytuje skutočne dobrú softvérovú podporu a rýchle používateľské prostredie s dobrou výbavou výbavou.

Čipová sada Snapdragon 765G je sada strednej triedy s podporou 5G a aktuálne sa nachádza na mnohých telefónoch. Rovnako tento čipset patrí aj k tomu najlepšiemu, čo má spoločnosť Qualcomm aktuálne v ponuke.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Inštalačné kódy na testovanie Windows 10

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.