Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Paralelný uchopovač 2FG7 s certifikáciou IP67 je najnovším prírastkom do sortimentu čistých a nehlučných uchopovačov OnRobot

Spoločnosť OnRobot, vedúci dodávateľ uceleného radu robotických nástrojov pre kolaboratívne aplikácie, predstavuje 2FG7, komplexný, dostupný, jednoducho použiteľný, paralelný uchopovač na využitie v čistých prevádzkach. 2FG7 je navrhnutý tak, aby spoločnostiam všetkých veľkostí umožnil rýchle nastavenie uchopovacích aplikácií, nasadenie v priebehu niekoľkých minút a zvládnutie vysokého užitočného zaťaženia – aj v stiesnených priestoroch. Nový uchopovač 2FG7 je ideálny pre maloobjemovú výrobu s vysokým počtom sérií a poskytuje rýchlu návratnosť investícií pre mnoho rozdielnych aplikácií, vrátane obsluhy strojov, manipulácie s materiálom a montáže.

„Naši zákazníci hľadajú paralelný uchopovač, ktorý zvládne užitočné zaťaženie viac ako 6 kg, bez kompromisu na jednoduchosť použitia, na ktorú sú u produktov OnRobot zvyknutí. Spojením vysokého zaťaženia, funkčnosti a jednoduchého programovania v kompaktnom vyhotovení predstavuje 2FG7 výkonný uchopovač ihneď pripravený na takmer akúkoľvek výrobu,“ hovorí Enrico Krog Iversen, CEO spoločnosti OnRobot.

Univerzálny model 2FG7 s maximálnym užitočným zaťažením 11 kg, rozsahom vonkajšieho úchopu až 74 mm a uchopovacou silou 20 – 140 N, ľahko zvládne ťažké a objemné predmety. 2FG7 s rozmermi (156 × 158 × 180 mm), menšími než majú uchopovače RG2 a RG6 avšak s väčšou výkonnosťou, predstavuje ideálny nástroj na použitie v malých pracovných bunkách, čo je hlavným bonusom hlavne v rušných výrobných zariadeniach, kde je pracovná plocha vzácnou komoditou a v aplikáciách s obmedzeným manévrovacím priestorom.

„Náklady na hardvérové komponenty robotov v posledných rokoch klesli. To však pre menšie výrobné spoločnosti nepredstavuje nijakú výhodu, pretože nasadenie drvivej väčšiny periférnych zariadení priemyselných robotov zostáva neúnosne zložité a časovo náročné,“ vysvetľuje E. K. Iversen. „Naša spoločnosť toto všetko mení.“

2FG7 umožňuje výrobcom všetkých odvetví rýchle a jednoduché nastavenie uchopovacích aplikácií vďaka hladkej integrácii s kompletným produktovým radom OnRobot a s kolaboratívnymi a ľahkými priemyselnými robotmi všetkých hlavných značiek. Jednoduché použitie 2FG7 umožňuje rýchle nasadenie, výrazné zníženie potreby vlastných dielcov a skracuje čas návratnosti investícií. Proces nasadenia ďalej zjednodušujú inteligentné funkcie spätnej väzby, vrátane detekcie úchopu a detekcie strateného úchopu.

Certifikovaný pre čisté priestory

2FG7 predstavuje uchopovač pripravený do výroby tak, aby vydržal náročné výrobné podmienky a aplikácie. Má certifikáciu IP67 a tiež ISO Class 5 pre čisté priestory vyžadované pre mnoho manipulačných aplikácií vo farmaceutickom a hi-tech priemysle. Taktiež vyhovuje norme ISO/TS 15066, keď ide o hodnotenie rizika pracovísk s kolaboratívnymi robotmi.

Srdcom 2FG7 je elektromotor poskytujúci rad výhod oproti pneumatickým uchopovacím systémom. Užívatelia 2FG7 môžu ľahko programovať nastavenie sily, rýchlosti a zdvihu pomocou intuitívneho softvérového rozhrania. Pretože umožňuje rýchle a jednoduché úpravy nastavenia v závislosti od manipulovaných častí, je uchopovač ideálny na výrobu vysokého počtu malých produktových sérií.

Presný elektromotor v 2FG7 poskytuje uchopovaču presnosť polohy prsta s citlivosťou 0,1 mm a rýchlosť úchopu 200 mm/s. Flexibilitu v širokej škále aplikácií zaisťuje schopnosť koncových užívateľov presne nastaviť rozsah, tlak a polohu prstov. Pneumatické uchopovače oproti tomu poskytujú iba obmedzené riadenie sily s nízkou presnosťou pomocou nastavenia tlaku vzduchu. Pneumatické systémy ďalej neposkytujú možnosť inteligentnej detekcie úchopu a môžu negatívne ovplyvniť kvalitu vzduchu uvoľňovaním nečistôt do pracovného prostredia.

„Našou hlavnou úlohou je sprístupnenie automatizácie tým, že výrobcom všetkých veľkostí poskytujeme dostupné a ľahko použiteľné produkty, ktoré sú k dispozícii ihneď po vybalení. Paralelný uchopovač 2FG7 je novým prírastkom do rodiny produktov OnRobot typu Plug and Produce,“ hovorí E. K. Iversen.

Značky: