Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový uchopovač Soft Gripper zvládne širokú škálu nepravidelných tvarov a krehkých objektov v odvetví potravín a nápojov, kozmetiky a farmácie, výrobe a obalovom priemysle

Spoločnosť OnRobot, vedúci dodávateľ uceleného radu robotických nástrojov pre kolaboratívne aplikácie, predstavuje OnRobot Soft Gripper. Nový uchopovač zjednodušuje automatizáciu v potravinárskom a nápojárskom priemysle a ďalších „čistých“ prevádzkach, ako je výroba kozmetiky a liečiv, ktoré potrebujú manipulovať s rôznymi objektmi – od vajec po ovocie, fľaše alebo nádoby nepravidelného tvaru.

Flexibilný OnRobot Soft Gripper používa tri vymeniteľné silikónové košíčky v tvare hviezdy a štyroch prstov na zachytenie takmer akéhokoľvek malého predmetu s váhou nižšou než 2,2 kg, a to prostredníctvom jemného a presného uchopenia. Elektrický uchopovač Soft Gripper má certifikáciu na použitie v potravinárskych prevádzkach (t. j. spĺňa certifikácie FDA 21 CFR a EC 1935/2004). Na rozdiel od tradičných vákuových uchopovačov nevyžaduje externý prívod vzduchu, má jednoduchšiu konštrukciu a je menej nákladný.

„Nový Soft Gripper je výzvou existujúcim riešeniam pre manipuláciu s ťažko uchopiteľnými, krehkými predmetmi rôznych veľkostí,“ povedal Enrico Krog Iversen, generálny riaditeľ spoločnosti OnRobot. „Na rozdiel od úzko zameraných riešení ponúka Soft Gripper bezproblémovú integráciu s väčšinou kolaboratívnych robotov a ľahkých priemyselných robotov, a to s využitím našej platformy One System Solution.“

Oceňované riešenie One System Solution je platformou poskytujúcou unifikované mechanické a elektrické rozhranie pre širokú ponuku robotických ramien na trhu a koncové nástroje OnRobot. Platforma One System Solution bola novo rozšírená o integráciu s robotmi od ABB Robotics a Hanwha Precision Machinery. Užívatelia týchto robotov môžu teraz využiť jednotné mechanické a elektrické rozhranie akéhokoľvek produktu OnRobot pre jednoduchšiu integráciu a rýchlejšiu návratnosť investícií.

Soft Gripper je ideálny pre aplikovanie v potravinárskom a nápojárskom priemysle a poskytuje flexibilné a jemné uchopenie tiež vo výrobnom a obalovom odvetví.

Charakteristiky uchopovača Soft Gripper:

  • Nosnosť až 2,2 kg v závislosti od tvaru, tvrdosti a hrubosti povrchu manipulovaných predmetov
  • Rozpätie úchopu pre objekty od 11 mm do 118 mm v závislosti od použitého košíčka
  • Certifikácia FDA
  • Flexibilné, vymeniteľné silikónové košíčky
  • Ideálna manipulácia s krehkými predmetmi a nepravidelnými tvarmi
  • Nevyžaduje externý prívod vzduchu
  • Rýchle, flexibilné nasadenie a bezproblémová integrácia so všetkými hlavnými značkami robotov

Značky: