Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OnRobot, vedúci poskytovateľ inovatívnych koncových nástrojov pre kolaboratívne roboty, uviedla Digital I/O Converter, nový robotický adaptér podporujúci rýchlu integráciu koncových nástrojov OnRobot s robotickými ramenami  viacerých výrobcov.

Ďalší užívatelia robotických technológií rôznych značiek tak získavajú prístup k produktívnemu využitiu inteligentných a všestranných uchopovačov OnRobot na podporu svojich výrobných aplikácií.

Koncové nástroje (End-Of-Arm Tools – EOAT) dovoľujú jednoducho a rýchlo vytvárať požadované kolaboratívne aplikácie v stále nových priemyselných odvetviach. Inovatívne koncové nástroje typu plug & produce pomáhajú výrobným spoločnostiam plne využiť výhody kolaboratívnych robotov, medzi ktoré patria hlavne jednoduché využitie, rýchla návratnosť investície a bezpečnosť pre prácu s ľudskými pracovníkmi.

Nový digitálny adaptér umožňuje jednoduché nasadenie špičkových koncových nástrojov OnRobot, vrátane uchopovačov RG2, RG6, Gecko a VG10, na viac kolaboratívnych robotov rôznych značiek. Zvyšuje tým dostupnosť oceňovaných produktov OnRobot viacerým výrobným podnikom, využívajúcim rôzne značky robotických ramien.

Adaptér bude k dispozícii v 10 rôznych typoch, vďaka čomu rozšíria kompatibilitu uchopovačov OnRobot s robotickými ramenami Techman, FANUC, Kawasaki, Yaskawa, KUKA a Nachi. S adaptérom Digital I/O Converter dokážu robotické ramená týchto značiek spolupracovať s uchopovačmi OnRobot s minimálnou potrebou programovania. To bude vo výsledku znamenať kratší čas na nasadenie, rýchlejšie prenastavenie na nové úlohy a efektívnejšiu výrobu. Zatiaľ čo rôzne robotické ramená rozumejú I/O signálom odlišne, digitálny I/O adaptér je schopný tieto prekážky prekonať a programátori nemusia mať obavy, že roboty nedokážu komunikovať s koncovými nástrojmi OnRobot.

„Chceme, aby naši zákazníci mali prístup k technológiám umožňujúcim automatizovať úlohy, pri ktorých to ešte nedávno nebolo technicky možné,“ povedal Enrico Krog Iversen, výkonný riaditeľ OnRobot. „Našim cieľom vždy bolo, aby kolaboratívne roboty boli schopné bezproblémovo spolupracovať a dosiahnuť maximálnu efektivitu, a pritom ušetriť podnikom mnoho starostí a cenného času. S digitálnym adaptérom teraz môžu sprevádzkovať uchopovače OnRobot na najrôznejších robotických ramenách s minimálnym úsilím.“

Značky: