Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pokročilý a dostupný 2.5D systém ponúka hladkú integráciu so všetkými hlavnými robotickými ramenami, ľahkú kalibráciu, intuitívne programovanie a bezkonkurenčnú jednoduchosť využitia.

Spoločnosť OnRobot, vedúci dodávateľ uceleného radu robotických nástrojov pre kolaboratívne aplikácie, predstavuje OnRobot Eyes, pokročilý, cenovo dostupný koncový nástroj pre kamerou navádzané aplikácie s technológiou 2.5D, ktorý zlepšuje vnímanie hĺbky a rozpoznávanie dielcov. Systém je funkčný na robotoch všetkých hlavných robotických výrobcov. OnRobot Eyes je možné flexibilne pripevniť priamo na robot alebo mimo neho, čo umožňuje realizovať takmer akúkoľvek neštruktúrovanú aplikáciu vyžadujúcu kamerové navádzanie.

Častou činnosťou robotických ramien je zdvíhanie predmetov, ktoré nemajú rovnakú orientáciu, tvar či veľkosť. Kvôli ich pravidelnému umiestneniu využívajú výrobcovia často rôzne príslušenstvá ako zásobníky, podávače a ďalšie doplnky. Zvyšujú tým náklady, komplexnosť a výsledkom sú nepružné aplikácie, ktorým chýba schopnosť jednoduchej manipulácie s rôznymi objektmi alebo možnosť rýchleho prenastavenia na novú úlohu.

„Významná časť našich zákazníkov nechce byť viazaná vopred danou vstupnou pozíciou produktu, s ktorým sa má manipulovať,“ povedal Enrico Krog Iversen CEO spoločnosti OnRobot. „Chcú eliminovať komplikované, objemné a drahé zásobníky a podobné príslušenstvá, ktoré na to potrebujú. Doteraz boli kamerové systémy pre týchto zákazníkov nedostupné, ale náš nový systém Eyes mení pravidlá hry.“

Systému OnRobot Eyes, na rozdiel od iných kamerových systémov na trhu, stačí na kalibráciu a na rozpoznanie súčastí urobiť jediný obrázok, pričom disponuje automatickým zaostrením na prácu v rôznych vzdialenostiach v rámci jednej aplikácie.

Systém Eyes je ideálny na triedenie širokého spektra predmetov alebo obrábanie CNC strojov s kovovými súčasťami definovanými vonkajším tvarom, a tiež pre mnoho ďalších aplikácií, v ktorých je dôležitá orientácia predmetu. Vďaka cenovo dostupnej a jednoducho nastaviteľnej kamerovej technológii 2.5D ponúka aj hĺbkové vnímanie.

„2.5D sa rýchlo rozvíja ako dokonalá technológia pre kamerou navádzané aplikácie,“ hovorí E. K. Iversen. „V porovnaní s 2D dodáva nielen informácie o dĺžke a šírke, ale tiež informácie o výške konkrétnej súčasti, čo je dôležité v prípade, že sa objekty líšia svojou výškou alebo ak musia byť poukladané na seba.“

Riešenie Eyes je možné jednoducho pripevniť na robotické rameno či mimo neho. Je možné ho integrovať so všetkými kolaboratívnymi a ľahkými priemyselnými robotmi od všetkých popredných dodávateľov prostredníctvom One System Solution, jednotnej mechanickej a komunikačnej platformy postavenej na meniči nástrojov Quick Changer, ktorý je teraz integrovaný do všetkých produktov OnRobot.

Nový kamerový systém má priame rozhranie na ďalšie nástroje OnRobot a vďaka tomu je možné Eyes jednoducho kombinovať s akýmkoľvek uchopovačom OnRobot. S využitím nástroja Dual Quick Changer môže Eyes automaticky nakonfigurovať tool center point (TCP), pričom eliminuje akýkoľvek potenciálny konflikt medzi softvérovým vybavením nástrojov od rôznych dodávateľov. Optimálne pripevnenie závisí od konkrétnej aplikácie. Medzi výhody pripevnenia systému Eyes mimo robot patrí absencia káblov vedených pozdĺž robota a lepšia optimalizácia výrobného cyklu, keď systém Eyes môže zhotovovať a spracovávať obraz, zatiaľ čo robotické rameno vykonáva súbežne ďalšiu operáciu.

Značky: