Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť OnRobot, vedúci poskytovateľ inovatívnych koncových nástrojov pre kolaboratívne roboty, vymenovala Aleksandra Marinkovica za nového generálneho manažéra pre región CEE.

A. Marinkovic povedie nedávno otvorenú regionálnu pobočku vo Varšave, pričom bude zodpovedný za obchodné aktivity v strednej a východnej Európe, vrátane Českej republiky a Slovenska.

„Trh kolaboratívnych robotov sa rozvíja veľmi dynamicky. Súčasťou našej stratégie je posilňovať pozíciu OnRobot prostredníctvom interného vývoja, akvizíciami, rovnako ako aj expanziou globálnej partnerskej siete. Našim hlavným cieľom je stať sa globálnym lídrom v oblasti kolaboratívnych aplikácií pre výrobné podniky. Úlohou Aleksandra bude preto vybudovať silný tím a rozvíjať obchodnú a partnerskú sieť v dôležitom regióne CEE,“ hovorí Enrico Krog Iversen, výkonný riaditeľ OnRobot.

„Našim zákazníkom chceme sprístupniť kolaboratívne aplikácie umožňujúce robotizovať úlohy, ktoré v minulosti nebolo možné automatizovať,“ hovorí Aleksander Marinkovic. „Ako nový generálny manažér v strednej a východnej Európe sa budem snažiť o to, aby sme oslovili čo najširšie spektrum lokálnych spoločností. Zameriame sa hlavne na segment stredných a malých firiem (SMB), ktoré majú vďaka robotizácii možnosť významne zvýšiť svoju konkurenčnú výhodu.“

Aleksander Marinkovic v minulosti pôsobil na pozícii Business Area Manager Industry MEC v spoločnosti Mettler-Toledo, ktorá je popredným výrobcom presných meracích prístrojov pre laboratóriá a ďalšie priemyselné odvetvia. Predtým pracoval ako obchodný riaditeľ divízie energetiky v spoločnosti ABB, kde nastúpil po svojom pôsobení vo firme Schneider Electric. Aleksander Marinkovic absolvoval Fakultu elektrotechniky na univerzite Politechnika Warszawska.

Značky: