Spojenie platforiem ChatGPT a Redditu môže znamenať výrazný posun v AI.

Používateľské fórum Reddit určite poznáte. Ide o známe fórum, kde sa ľudia zvyčajne vyjadrujú k aktuálnym situáciám, no taktiež riešia rôzne problémy. Z pohľadu na informácie a ich aktuálnosť ide o skvelý zdroj, z ktorého by sa mohla učiť aj umelá inteligencia. A presne toto si myslí aj spoločnosť OpenAI, ktorá stojí za populárnym chatbotom ChatGPT. Len nedávno sme tak boli svedkami veľkej konferencie, v rámci ktorej sa objavili novinky v podobe aplikácie chatbota pre počítače či modelu GPT-4o. OpenAI však uzatvorilo aj spoluprácu s Redditom, čo má prispieť k lepšej kvalite výsledkov.

Reddit teda bude pre ChatGPT slúžiť ako databáza, na ktorej sa bude trénovať. Jeho výhodou sú milióny používateľov, ktorí sa rozprávajú prirodzeným jazykom, na čom sa bude ChatGPT taktiež učiť. Vo výsledku tak má byť ChatGPT presnejší s relevantnejšími výsledkami. Vylepšenie však nebude len v známom chatbotovi.

Z partnerstva medzi OpenAI a Redditom vzniknú aj nové možnosti pre používateľov Redditu. Toto fórum získa nové možnosti spojené s AI ako pre používateľov, tak aj pre moderátorov. Medzi ne sa môžu zaradiť napríklad osobné odporúčania a mnohé ďalšie funkcie. OpenAI bude taktiež aj reklamným partnerom Redditu, profitovať teda budú všetky strany.

Obe spoločnosti zároveň prehlásili, že nové partnerstvo nezmení zásady ochrany a spracovania osobných údajov. Zároveň však akékoľvek komerčné využitie údajov si bude vyžadovať výslovný súhlas používateľov.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.