Spoločnosť OpenAI odprezentovala novú aplikáciu, ktorá prinesie chatbota ChatGPT aj do počítačov.

OpenAI je spoločnosť, ktorá stojí za jedným z najväčších AI produktov na trhu. Mnohí totiž majú skúsenosť s chatbotom ChatGPT, ktorý slúži študentom, pracujúcim či bežným používateľom. Pri prvom spustení chatbota bol dostupný len v rámci webového rozhrania, no neskôr sa spustila aj mobilná aplikácia pre smartfóny so systémom Android aj iOS. Teraz tak ChatGPT prichádza do aplikácie pre počítače, aby ste k nemu mali prístup nech potrebujete čokoľvek.

Na predstavení tejto aplikácie OpenAI uviedlo, že bude dostupná pre počítače so systémom Windows aj macOS. Prvé spustenie aplikácie je však práve pre macOS, teda počítače od spoločnosti Apple. Pri prvom testovaní v bežnej prevádzke bude navyše aplikácia dostupná len pre predplatiteľov ChatGPT Plus.

ChatGPT bude dostupný aj zadarmo

Spoločnosť OpenAI si chce byť istá, že spustenie aplikácie pre počítače prebehne bez problémov. Aj z tohto dôvodu najskôr sprístupňuje aplikáciu len pre predplatiteľov ChatGPT Plus, pričom v priebehu nasledujúcich týždňov sa dostane ku každému aj zadarmo. Rovnako však treba spomenúť, že v prvej vlne spustenia aplikácie bude dostupná len pre macOS. Ako OpenAI uvádza, neskôr v priebehu roka sa dostane aj do počítačov so systémom Windows.

ChatGPT v systéme macOSZdroj: theverge.com
ChatGPT v systéme macOS

Výhodou aplikácie v počítačoch bude to, že bude vedieť pracovať s obsahom na vašej obrazovke. Otvoriť si ju budete môcť v malom okne, pričom textovým alebo hlasovým zadaním budete vedieť dodať inštrukcie umelej inteligencii. Na obrazovke teda môžete mať otvorený iný program, pričom s jeho obsahom bude vedieť ChatGPT jednoducho pracovať.

Používatelia počítačov so systémom macOS budú mat k dispozícii aj nový príkaz, keďže kombinácia kláves Option a medzerníka otvorí okno, v rámci ktorého sa budete môcť ChatGPT niečo spýtať. Predplatitelia ChatGPT Plus s počítačom macOS môžu využívať aplikáciu už teraz, pričom v dohľadnej dobe sa rozšíri aj do ďalších zariadení a medzi používateľov služby bez predplatného.

Zdroj: theverge.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.