Prehliadač ponúka túto funkciu aj pre ostatné platformy.

Opera oznámila, že jej prehliadač pre iPhone a iPad odteraz ponúka možnosť bezplatného VPN pripojenia. Táto funkcia je dostupná aj pre ostatné platformy – pre Mac, Windows, Linux a Android.

Opera kvôli tomu tvrdí, že je prvý prehliadač na svete, ktorý ponúka zabudované VPN pre všetky platformy. VPN funkcia je dostupná bezplatne a bez nutnosti používať dodatočné používateľské konto. Takisto netreba inštalovať ďalšie rozšírenia.

Opera tvrdí, že jej VPN služba nezbiera žiadne dáta, a že je zabezpečená anonymita používateľov. Bezplatná verzia neobsahuje žiadne dátové obmedzenie a umožňuje pripojenie cez viac ako 100 serverov v troch lokalitách.

Ak chcete VPN od Opery vyskúšať, stačí si stiahnuť prehliadač pre niektorú z dostupných platforiem. V prípade iOS verzie je VPN funkcia sprístupňovaná postupne a môže chvíľu potrvať, dokedy vám ju prehliadač v iPhone ponúkne. Stať by sa tak malo počas najbližších týždňov. V našom prípade sa zatiaľ nová funkcia ešte neobjavila.

Opera pre iOSZdroj: TOUCHIT
Opera pre iOS nám zatiaľ VPN funkciu neponúka. Pribudnúť by mala v priebehu najbližších týždňov

Zdroj: Opera

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit