Potrebujete využiť veľa dát nárazovo? Potom oceníte balíčky denného internetu.

Mobilní operátori ponúkajú viaceré doplnkové služby a balíčky. Jedným z najobľúbenejších doplnkov sú denné internetové balíčky. Dôvod je zrejmý – v dnešnej dobe surfujeme čoraz viac a niekedy je výhodnejšie si aktivovať denný balíček, ako si vyčerpať značnú časť zo svojich mesačných predplatených dát.

Denné internetové balíčky nájdete v ponuke všetkých operátorov. Odlišujú sa objemom predplatených dát, ich platnosťou a tiež aj dostupnosťou pre jednotlivé služby.

V prípade operátorov Telekom, Orange a 4ka je platnosť denných balíkov 24 hodín od momentu aktivácie. O2 má svoje denné dáta platné iba do polnoci daného dňa.

Všetky dôležité informácie o denných dátových balíčkoch nájdete v priloženej tabuľke:

OperátorTelekomOrangeO24ka
SlužbaDENNÉ DÁTA 1000 MBDENNÉ DÁTA NEOBMEDZENÉDenný dátový balík 1 GBDenné dáta 250 MBDenné dáta 1 GBDENNÉ NEKONEČNO
Objem predplatených dát1000 MBNeobmedzené dáta1 GB250 MB1 GB10 GB
Platnosť balíčka*24 hodín24 hodín24 hodínDo polnoci daného dňaDo polnoci daného dňa24 hodín
Balíček si môžete aktivovať pre službyPre všetky ÁNO a Happy okrem Happy XS mini, XS a S. 1 GB na deň aj pre Easy kartyPre službu Mobilný internetPre O2 Fér a O2 VoľnosťPre všetky SIM karty 4ky
Cena1,50 eur4,99 eur1,50 eur0,50 eur1 euro1 euro

*predplatené dáta platia počas uvedenej doby alebo do vyčerpania, podľa toho, čo nastane skôr

Skokanom roka je DENNÉ NEKONEČNO od 4ky

Pri pohľade na informácie v tabuľke si môžete všimnúť niekoľko kľúčových informácií. Orange neponúka dátové balíky pre hlasové paušály, iba pre dátové karty v rámci služby Mobilný internet.

O2 pridalo tento rok do ponuky nový balík denného internetu. Ten je k dispozícii iba pre predplatené karty, majitelia paušálov majú smolu.

Telekom má dva balíčky. 1000 MB na deň môžu za poplatok 1,50 eur získať používatelia paušálov ÁNO a Happy s výnimkou najnižších variantov Happy. 1 GB na deň je za rovnakú cenu k dispozícii aj pre používateľov Easy kariet.

Druhým denným balíkom od Telekomu sú neobmedzené dáta na 24 hodín za poplatok 4,99 eur. K dispozícii je len pre paušály ÁNO a Happy s výnimkou najnižších variantov Happy.

4ka predstavila tento rok svoje DENNÉ NEKONEČNO. Obsahuje 10 GB dát s platnosťou 24 hodín za cenu 1 euro. Považujeme to za veľmi atraktívnu ponuku, keďže konkurencia ponúka v o niečo vyššej cene 1,50 eur iba 1 GB dát. Ponuka 4ky nie je atraktívna iba z hľadiska pomeru cena/objem dát, ale aj v tom zmysle, že ju môžu využiť všetky SIM karty 4ky bez obmedzenia. 

Pokiaľ teda máte SIM kartu 4ky a dostanete sa do situácie, že počas dňa budete potrebovať využiť veľký objem dát, nemusíte nič riešiť – stačí si aktivovať DENNÉ NEKONEČNO. Podobný komfort ponúka z ostatných operátorov Telekom, hoci, nie pre každého. Ostatní operátori však ešte výraznejšie obmedzujú dostupnosť denných balíkov iba pre určité skupiny používateľov.

Prečítajte si aj:

Veľký prehľad predplatených SIM kariet: Ktorú si vybrať?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit