Prinášame pokračovanie nášho seriálu o skúsenostiach s renovovanými notebookmi.

Na tomto odkaze si môžete prečítať úvodný zo série článkov.

Testovaná trojka

V redakcii sme vyskúšali tri notebooky (dva z nich sme predstavili v minulej časti seriálu a zisťovali všetky ich vizuálne aj technické parametre. Mali sme modely HP EliteBook 840 G1, HP EliteBook Folio 1040 G2 a Lenovo ThinkPad Edge E540. Vyberali sme notebook pre študentov, do domácnosti a pre náročných používateľov a zároveň sme chceli preveriť ako vyzerajú z hľadiska opotrebenia.

Notebook pre náročných je ideálne s kovovým šasi, výkonný procesor je základ, rovnako ako dostatok RAM a rýchly SSD disk. Vhodná je možnosť rozšírenia o dokovaciu stanicu ako i zabudovaný výstup na projektor. Wi-Fi a Bluetooth sú tu nevyhnutnosťou rovnako ako pokročilá možnosť ochrany údajov.

Z najlepšej kategórie opotrebenia Premium to bol notebook HP EliteBook Folio G2. Je to zariadenie aj výkonovo pre náročných používateľov s výkonným procesorom a hliníkovým krytom. Tento notebook sme prezerali najdlhšie. Z bežného pohľadu je to totiž nový notebook bez odrením na rohoch alebo na veku displeja. Ak sa lepšie sústredíte, nájdete celkovo tri šmuhy na spodnej strane notebooku.

Počas testovania sa testované notebooky nijakým spôsobom nezahrievali viac, ako im to predurčuje konfigurácia a spôsob vyhotovenia. Operačný systém Windows 10 pracoval spoľahlivo, vrátane dostupnosti najnovšej májovej aktualizácie 1903. Na tomto príklade je vidno, že nekupujete archaický kúsok. Ide o notebooky, ktoré budú ešte roky dobre slúžiť.

Každý notebook od refurbished.sk je vyčistený a testovaný. Máte tak istotu, že nedostanete chybný kus, ktorý krátko po kúpe začne vykazovať chyby alebo nejaké anomálie.

Špeciálnym procesom obnovenia prechádza klávesnica. Všetky tri notebooky, ktoré sme mali v redakcii vyzerali ako s celkom novou klávesnicou. Firma totiž používa špeciálny systém obnovy klávesov aj s charakteristickým matným povrchom a novými popismi.

Nemusíte sa obávať toho, že by ste mali časť klávesnice s horšie viditeľnými popismi alebo s vyšúchanými tlačidlami. Klávesnice majú slovenský aj český popis kláves.

Cena a konfigurácia

Pre náročných – HP EliteBook Folio 1040 G2 – Intel Core i5-5300M; 8 GB RAM; 256 GB SSD; 14″ Full HD; cena: 462 €

Reklamácie

Áno, použitý notebook si môžete z druhej ruky kúpiť aj z bazáru alebo na inzerát. Tu sa musíte spoliehať, že vám jeho pôvodný majiteľ nič podstatné nezatajil. Keď sa niečo pokazí, musíte to obyčajne riešiť sami. Záruku nemáte žiadnu a majiteľ sa o stav vášho počítača nebude ďalej starať.

Refurbished.sk vám však ponúkne aj nadštandardnú záruku a vybaví reklamácie. Máte možnosť upraviť konfiguráciu a spoľahnúť sa na to, že notebook prešiel pred predajom testom. My sme zrenovované notebooky od Refurbished odporučili aj našim známym.

Notebooky zapožičal: www.refurbished.sk

Prečítajte si aj:

Oplatí sa kúpiť renovovaný notebook?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté