Tento zaujímavý skladací telefón sa pripravuje na globálne uvedenie.

O ňom sme sa prvýkrát dozvedeli už v januári tohto roka, kedy sa začali objavovať správy o medzinárodnej dostupnosti tohto skladacieho telefónu spoločnosti Oppo. Hoci tomuto segmentu dominuje Samsung, tak práve Oppo je jednou z mála spoločností, ktorá dokáže pre telefóny kórejského výrobcu vytvoriť zdravé konkurenčné prostredie.

Aj preto modely Galaxy Z Fold4 a Z Flip4 majú v telefónoch Oppo Find N2 Fold a Oppo Find N2 Flip priamu konkurenciu, ktorá dokáže ponúknuť okrem vysokého výkonu aj mierne odlišný používateľský zážitok. Najväčším nedostatkom týchto telefónov bola ich dostupnosť, ktorá bola obmedzená iba na čínsky trh

Pokiaľ však stále čakáme na globálne uvedenie dvojice skladateľných telefónov spoločnosti Oppo, tak medzitým portál PhoneArena zverejnil predpokladané európske ceny “véčkového” modelu. Zdá sa však, že v tejto oblasti nedôjde k žiadnemu prekvapeniu a naše očakávania sa naplnili. Áno, tento telefón nebude lacný.

OPPO Find N2 a Find N2 FlipZdroj: OPPO
OPPO Find N2 a Find N2 Flip

Zdroj informuje, že cena modelu Oppo Find N2 Flip by sa mala v Európe pohybovať v rozmedzí 1100 až 1200 eur, čo skutočne nie je málo. To na druhej strane znamená, že rozdiel medzi čínskou a európskou cenou je približne 400 eur. Hoci sa navýšenie ceny očakávalo, predovšetkým z logistických dôvodov, tak to skutočné je veľmi vysoké. 

Zdroj dodáva, že do Európy sa údajne dostane iba jedna verzia Oppo Find N2 Flip s 256 GB úložiskom a 8 GB RAM. Okrem toho sa vo výbave aj v Európe objaví čipset MediaTek Dimensity 9000+ a 6,8-palcový vnútorný 120 Hz AMOLED displej s rozlíšením 1080 × 2520 pixelov. Externý 60 Hz displej má 3,26-palca.

Zostavu fotoaparátov bude tvoriť 50 Mpx hlavný fotoaparát, 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 32 Mpx selfie fotoaparát. Nemala by chýbať 4 300 mAh batéria so 44 W káblovým nabíjaním. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.