Okrem pekného dizajnu mu nechýba ani vysoký výkon.

Skladacie telefóny sa začínajú dostávať do povedomia používateľov čoraz viac. Pokým v oblasti “véčkových skladačiek” dominoval Samsung s modelmi série Galaxy Z Flip, tak neskôr tento segment doplnila aj Motorola so svojou znovuzrodenou sériou razr. Je však príjemné sledovať, ako sa tento dizajnový faktor začína čoraz viac presadzovať aj pri ďalších výrobcoch smartfónov. 

Spoločnosť Oppo nás už dávnejšie prekvapila svojim skladacím telefónom Find N, ktorý sa nakoniec na slovenský trh ani nedostal. To však nemá byť prípad modelu Oppo Find N2 (Flip), ktorý by sa mal podľa portálu PhoneArena čoskoro dostať aj na globálny trh. Zdá sa, že Samsung konečne aj v tejto oblasti dostane poriadne silnú konkurenciu.

O globálnej dostupnosti véčka Oppo Find N2 Flip sa diskutuje pomerne dlho. Tento model by sa mal údajne dostať na viaceré západné trhy, o čom hovorí aj tweet. V tejto súvislosti sa samozrejme objavili aj úvahy o možnom dátume a mieste, kde ku globálnemu uvedeniu príde. Malo by sa tak stať počas veľtrhu MWC v Barcelone, ktorý sa bude konať na prelome februára a marca. Ani tento rok by na ňom nemala chýbať naša redakcia.

Oppo Find N2 Flip bude na globálnom trhu priamou konkurenciou pre Samsung Galaxy Z Flip4, pričom sa zdá, že má aj niekoľko lákadiel. Prvým je displej takmer bez záhybov vďaka vylepšenej konštrukcii pántu, ako aj absencia medzery medzi displejmi pri zložení zariadenia. Hneď na prvý pohľad je vidieť aj veľký externý displej, ktorý poskytuje bohatšie možnosti ovládania pri zatvorenom zariadení. 

Aj napriek tomu, že v zariadení sa nenachádza žiadny vlajkový Snapdragon, tak výkon tomuto telefónu rozhodne nechýba. V Oppo Find N2 Flip sa nachádza čipset Dimensity 9000+ a až 16 GB RAM. Zariadenie je vybavené vnútorným 6,8-palcovým 120 Hz AMOLED displejom so svietivosťou až 1600 nitov. Vonkajší AMOLED displej má 3,26-palca a maximálny jas 900 nitov.

Oppo Find N2 FlipZdroj: Oppo
Oppo Find N2 Flip

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.