Pôvodný Find N sme mali možnosť otestovať aj u nás v redakcii.

Páčil sa nám nevšedný formát, vďaka čomu sa tento telefón veľmi pohodlne používal. Okrem toho, že ide o zariadenie podobné telefónom Galaxy Z Fold, tak Oppo Find N ponúka jeden kľúčový rozdiel – je kompaktnejší. Portál GSMArena teraz zverejnil aj údajné technické parametre novej generácie skladacieho telefónu Oppo Find N2. Tie ako prvý priniesol overený leaker Digital Chat Station, čiže sa pravdepodobne skutočne pozeráme na parametre Find N2.

Oppo Find NZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Oppo Find N

Novinka by mala do svojej výbavy dostať čipset Snapdragon 8+ Gen 1 a 120 Hz LTPO Amoled displej. Ten by mal mať uhlopriečku 7,1-palca, čiže sa zdá, že Oppo nepodľahlo trendom a aj pri druhej generácii skladacieho telefónu zachová jeho kompaktné rozmery. Tie by mohli byť na úrovni predchodcu, čiže 132,6 × 73 × 15,9 mm. Vo výbave by sa mala nachádzať aj batéria s kapacitou 4 520 mAh. Zadná časť telefónu bude potiahnutá umelou kožou (alebo aspoň jedna z verzií). Po softvérovej stránke môžeme očakávať používateľské rozhranie ColorOS 13, ktoré je založené na OS Android 13.

Oppo Find NZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Oppo Find N

Skladacie zariadenie bude mať v tlačidle napájania skener odtlačkov prstov, a bude dostupné v čiernej, bielej a zelenej farbe. Zdroj na záver dodáva, že výroba modelu Find N2 už začala, čiže jeho predstavenie môžeme očakávať v najbližších dňoch. 

Záhadou však zostáva dostupnosť. Nevieme, či Find N2 sa pozrie aj mimo Číny. Pevne veríme, že Oppo tento telefón už sprístupní na viacerých trhoch vrátane Slovenska.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.